wijs het aanbod van de verzekeraar af. Wees er als letselschade-slachtoffer op voorbereid dat de verzekeraar van de tegenpartij u snel een aanbod tot schadevergoeding zal doen. De tip is: wijs dit voorstel af!
Schakel eerst een specialist in om er zeker van te zijn dat u krijgt waar u recht op heeft.
De verzekeraar heeft er baat bij de zaak zo snel mogelijk af te handelen en de kosten zo laag mogelijk te houden. U loopt hierdoor het risico ‘ja’ te zeggen tegen een veel te laag bedrag. Zeker vlak na het ongeluk is het moeilijk inschatten wat alle gevolgen zullen zijn.
- Misschien kunt u niet meer hetzelfde werk blijven doen?
- Wellicht heeft u nog lange tijd last van bepaalde pijnklachten en/of beperkingen?
- Heeft u rekening gehouden met eventuele toekomstige schade? En smartengeld?
Laat u bijstaan door een deskundige op het gebied van letselschade
Voordat dit allemaal zorgvuldig in kaart is gebracht, moet u nergens mee akkoord gaan. Niet mondeling en zeker niet schriftelijk! Laat u bijstaan door een juridisch expert op het gebied van letselschade. Hij of zij kan alle onderhandelingen voeren met de betreffende verzekeraar. Hij of zij zal u nooit laten instemmen met een schadevergoeding die niet alle kosten dekt.
U moet er toch niet aan denken na een ongeluk (een deel van) uw schade zelf te moeten betalen? Helaas komt dit vaak voor. U kunt dit voorkomen door het aanbod van de verantwoordelijke partij af te wijzen. In principe is het onverstandig uw schade zelfstandig met de tegenpartij / verzekeraar te regelen. Lees waarom: behandel uw letselschadezaak nooit alleen.
Voor meer letselschade tips, bekijk onze 50 tips.
1 reactie. Reactie plaatsen
[…] u leest wat allemaal niet te doen, bijvoorbeeld als de tegenpartij met een voorstel komt. Alle 50 tips zijn compact en in heldere taal geschreven. Nog een extra tip: print de voor u […]