Voor een rechtvaardige schadevergoeding

Motor

Als motorrijder bent u relatief kwetsbaar in het verkeer. Bij een motorongeluk kan dus (ernstig) letsel ontstaan…

Als motorrijder bent u relatief kwetsbaar in het verkeer.
Bij een motorongeluk kan dus (ernstig) letsel ontstaan. Is de tegenpartij schuldig aan het ongeval, dan heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding. Onze letseladvocaten kunnen motorrijders uitstekende juridische hulp bieden!

Bent u als motorrijder het slachtoffer geworden van een verkeersongeval en lijdt u daardoor schade? Dolderman Letselschade Advocaten zorgt ervoor dat uw schade vergoed wordt.

De voordelen:

 • Geen juridische zorgen: wij nemen u al het werk uit handen
 • Meer rust: u kunt de tijd nemen om rustig te herstellen
 • Hoge schadevergoeding: dankzij samenwerking met verschillende specialisten

Aangereden op de motor? U ontvangt gratis juridisch advies. Wij werken voor slachtoffers uit heel Nederland. Dolderman Letselschade Advocaten kan u ook thuis bezoeken. Diverse keurmerken, lees per jurist of advocaat welke zij bezitten. U bent verzekerd van de beste juridische hulp.Laat ons uw dossier in behandeling nemen. Dit bespaart u een hoop tijd en energie. U hoeft zich niet verdiepen in wet- en regelgeving. U heeft meer rust; u kunt de tijd nemen om rustig te herstellen.

Dankzij onze samenwerking met diverse specialisten, zijn wij in staat om voor onze cliënten de maximale schadevergoeding te claimen. Daarnaast voorkomen wij dat u in de toekomst met schade blijft zitten!

Neem vandaag nog contact op

Boek hier een gratis consult

Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.

Als motorrijder aangereden, wat te doen?

Als u als motorrijder gewond bent geraakt bij een aanrijding, zijn er een aantal punten waarop u moet letten. Allereerst is natuurlijk uw gezondheid van belang. Laat uw letsel altijd zo snel mogelijk onderzoeken door uw huisarts of in het ziekenhuis.

Om een rechtvaardige vergoeding te kunnen vorderen, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk bewijs verzameld over de aanleiding en gevolgen van het motorongeluk:

 • Vul altijd zo volledig mogelijk een schade-aanrijdingsformulier in;
 • Noteer de persoons- en contactgegevens van de wederpartij;
 • Maak foto’s van de bij het motorongeval betrokken voertuigen en de situatie ter plaatse;
 • Verzamel de gegevens van eventuele getuigen.
Dolderman Letselschade

Baanbrekende rechtspraak PTSS

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.

Gratis zaak evaluatie

Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.

Stap 1

Dien uw claim in

Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.

Stap 2

Wij ondernemen actie

Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.

Stap 3

Wij strijden voor u

Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.

Name(Vereist)

Waar kunnen we u bij helpen?

Het vorderen van een compensatie voor de schade na een motorongeluk kan ingewikkelde juridische en praktische problemen opwerpen. Vaak werkt de verzekeraar van de tegenpartij niet goed mee of soms is de tegenpartij niet verzekerd.

In een discussie met een verzekeraar over de hoogte van de schade komen vaak verschillende discussiepunten terug.

Zo kan het zijn dat:

 • De verzekeraar de aansprakelijkheid niet (volledig) wil erkennen;
 • De relatie tussen de klachten van het slachtoffer en het ongeval wordt in twijfel getrokken;
 • Diverse schadeposten worden betwist.

Als de tegenpartij onverzekerd is, of onbekend, doordat deze is doorgereden, dan kan onder voorwaarden een claim worden ingediend bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Waarborgfonds motorverkeer

Als de dader is doorgereden na een aanrijding, kan een slachtoffer mogelijk terecht bij het waarborgfonds. Ook als de dader onverzekerd is of in een gestolen auto reed, kan het slachtoffer bij het waarborgfonds aankloppen.

Er gelden wel voorwaarden om een letselschadevergoeding van het Waarborgfonds te kunnen krijgen:

 • Het verkeersongeval is veroorzaakt door een motorvoertuig (o.a. auto, bus, scooter, motor);
 • De botsing vond plaats in Nederland;
 • De dader is doorgereden na de aanrijding en zijn identiteit is onbekend, of;
 • De dader is wel bekend, maar het motorvoertuig is niet verzekerd, of;
 • Het motorvoertuig dat de aanrijding veroorzaakte, is gestolen, of;
 • De verzekeringsmaatschappij is failliet.

Probeer de naam van de dader te achterhalen

Als de dader is doorgereden na de aanrijding en het slachtoffer wil de schade claimen bij het waarborgfonds, dan verwacht het waarborgfonds wel dat het slachtoffer heeft geprobeerd om de identiteit van de dader te traceren.

Dolderman Letselschade Advocaat adviseert daarom om altijd aangifte te doen bij de politie als de dader is doorgereden na een aanrijding; dit is immers een strafbaar feit!

 • Huisbezoek mogelijk. Bent u het slachtoffer van een aanrijding en u kunt door uw lichamelijk letsel niet naar ons advocatenkantoor komen? Het is mogelijk dat een van onze letselschade advocaten u thuis bezoekt. Direct contact voor het inplannen van een huisbezoek?

Is de identiteit van de dader bekend, maar zijn motorvoertuig was onverzekerd of gestolen, dan dient het slachtoffer de dader aansprakelijk te stellen. De aansprakelijkstelling moet schriftelijk zijn.

Heeft u juridische hulp nodig omdat u n.a.v. een motorongeval wordt geconfronteerd met letselschade? Profiteer van onze ervaring met het claimen van schade.

 • Wij claimen een volledige compensatie voor uw letselschade;
 • Wij nemen uw zorgen uit handen en begeleiden u door het hele proces;
 • Pro deo advocaat of no cure no pay mogelijk.

Als u letsel heeft opgelopen na een ongeval, komt er veel op u af. U kunt vragen hebben over de behandeling van uw dossier, de kosten van een letselschadeadvocaat, geschillen met de verzekeraar, de vergoeding van het eigen risico, de aansprakelijkheid van uw werkgever, etc.

Klik hier en bekijk de meest gestelde vragen. Zodoende raakt u goed geïnformeerd.

Bij een aanrijding tussen een motor en een andere gemotoriseerde verkeersdeelnemer, wordt de schuldvraag (wie is aansprakelijk) bepaald door de verkeersregels.

Bekende regels zijn:

 • rechts heeft voorrang;
 • rechtdoor heeft voorrang op afslaand verkeer;
 • voldoende afstand bewaren op voorligger.

De verkeersdeelnemer die zich niet aan de verkeersregels houdt, is meestal ook aansprakelijk voor de letselschade na een motorongeluk. Onderzoek zal moeten uitwijzen wie een verkeersovertreding is begaan. De partij die schadevergoeding eist zal moeten bewijzen dat de ander aansprakelijk is.

Bij het bepalen van de aansprakelijkheid is het dus erg belangrijk dat duidelijk is hoe het verkeersongeval is ontstaan. Verzamel daarom zoveel mogelijk bewijzen over de toedracht van het ongeval; maak foto’s, noteer naam en telefoonnummer van getuigen etc.

Onze advocaten kunnen onderzoeken wie aansprakelijk is voor het letsel. Ons eerste advies is gratis.

Beide schuld?
In de praktijk komt het vaak voor dat zowel de motor als de andere verkeersdeelnemer een verkeersfout hebben gemaakt. Bijvoorbeeld de motorrijder reed te hard, maar de auto reed door rood. In zo’n geval is sprake van eigen schuld van de motorrijder en zal de schuld en dus ook de schadevergoeding verdeeld moeten worden. Dus ook bij eigen schuld, kan recht op schadevergoeding bestaan.

U kunt uw schade slechts bij een andere partij verhalen als vast komt te staan dat het motorongeluk is veroorzaakt door de schuld van de tegenpartij.

De andere partij moet dus erkennen dat hij of zij schuld heeft aan de aanrijding. Wanneer dit niet gebeurd zal de rechter de aansprakelijkheid vast moeten stellen. Wij kunnen u ondersteunen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Aangereden op de motor? Klik op deze link en vertel ons wat er precies is gebeurd (1-2 min). Wij nemen snel contact met u op voor een passend juridisch advies (gratis). Onze letseladvocaten zorgen ervoor dat uw schade volledig wordt vergoed. U heeft de rust en de zekerheid dat alles goed wordt geregeld.

Hoe schadevergoeding claimen na een motorongeluk?
Het claimen van een schadevergoeding na een motorongeval is een ingewikkeld juridisch traject. Grofweg bezien kent een letselschadeprocedure 2 fasen namelijk:

 1. De aansprakelijkheidsfase;
 2. De schaderegelingsfase.

De volgende stappen moeten doorgaans doorlopen worden om tot een schadevergoeding te kunnen komen:

 • Aansprakelijk stellen van de tegenpartij;
 • Onderzoek naar medisch letsel;
 • Onderzoek naar financiële schade;
 • Hoogte van de schadevergoeding berekenen;
 • Schadeclaim indienen.

Een motorrijder kan pas een schadevergoeding krijgen op het moment dat de tegenpartij (meestal een verzekeraar) de aansprakelijkheid voor het ongeval heeft erkend.

Als de aansprakelijkheid voor het motorongeval is erkend, dan kan de schade worden vastgesteld. De zogenaamde schaderegelingsfase vangt dan aan. In deze fase moeten een groot aantal werkzaamheden worden verricht voor een succesvolle schadeclaim:

 • De financiële schade (en het bewijs) moet worden verzameld;
 • De medische ongevalgevolgen moeten in kaart worden gebracht;
 • Berekenen van de hoogte van de schadevergoeding;
 • Schadeclaim indienen bij de tegenpartij;
 • Onderhandelen over de uiteindelijke schadevergoeding.

Hoe hoog is de schadevergoeding na een ongeval met de motor?
Er is geen standaard schadevergoeding bij letsel na een motorongeval. De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van het letsel, de extra kosten en de gemiste inkomsten van een slachtoffer. Veel voorkomende schadeposten zijn:

 • Medische kosten;
 • Reiskosten;
 • Kosten voor huishoudelijke hulp;
 • Kosten voor verlies aan zelfwerkzaamheid;
 • Kosten voor kinderopvang;
 • Minder inkomsten (ook zwarte inkomsten);
 • Loopbaanschade en pensioenschade;

Smartengeld na een motorongeluk
Als een slachtoffer last heeft van (blijvend) letsel door een ongeluk met de motor en de aansprakelijkheid is erkend, dan heeft het slachtoffer een recht op smartengeld. Hoe hoog het smartengeld is hangt vooral af van de ernst van het letsel. Hoe zwaarder het letsel, hoe hoger de vergoeding.

Team

Ontmoet onze deskundigen

Mr. Vincent Dolderman

Advocaat specialist letselschade

085-0240041
LinkedIn
WhatsApp

Mr. Tim van der Torn

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Arnold van Zandbergen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Yvonne Slob

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Souraya Hoenen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Laurens Kock

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Michael Blommers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Mitchel van Gool

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Heleen Brouwers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Julian Staal

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Tom Eskes

Specialist Letselschade

085-0240041
Wat wij bieden

Onze Specialismen

Auto

 • Juridisch Advies: Uitleggen van rechten en mogelijke stappen.
 • Onderhandelingen Voeren: Streven naar een eerlijke schadevergoeding.
 • Hogere schadevergoeding: dankzij samenwerking met specialisten.

Letselschade na auto ongeluk

Motor

 • Juridisch inzicht voor motorrijders: Advies over potentiële claims en vergoedingen
 • Maatwerk in juridische strategie: Maximaliseren van compensatie voor verlies
 • Expertise in gerechtelijke procedures: Professionele bijstand bij juridische geschillen

Letselschade na motor ongeluk

Brommer / Scooter

 • Schadeclaims experts: Maximale schadevergoeding voor na uw ongeval.
 • Juridisch Advies Brommer: Persoonlijk advies voor uw specifieke zaak
 • Compensatie experts: ervaar de professionele afwikkeling na een ongeval.

Schadeclaim na brommer/scooter ongeval

Fiets

 • Juridische bescherming fietsers: Compensatie minimaal 50%
 • Herstelbegeleiding voor fietsers: Ondersteuning bij herstel na een ongeval.
 • Hogere schadevergoeding: krijg meer uitgekeerd dan aanbod verzekeraar.

Letselschade na ongeval met fiets

Voetganger

 • Juridische bescherming voetgangers: Ontvang minimaal 50% compensatie.
 • Voetgangersrechten na ongeval: Duidelijke uitleg over rechten na aanrijdingen.
 • Juridische ontzorging: U hoeft zich niet te verdiepen in wet- en regelgeving.

Verkeersongeval als voetganger

Verkeersongeval

 • Geen juridische zorgen: wij nemen u al het werk uit handen
 • Meer rust: u kunt de tijd nemen om rustig te herstellen
 • Hogere schadevergoeding: dankzij samenwerking met verschillende specialisten

Letselschade na verkeersongeval

Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden

Wij vechten om u te geven wat u verdient.

Uitspraken en schikkingen

We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.