Waarborgfonds Motorverkeer
Het waarborgfonds motorverkeer kan een vangnet bieden voor slachtoffer van aanrijdingen, waarbij de dader onbekend of onverzekerd of in een gestolen auto reed. Het slachtoffer kan nergens terecht om de…
Meld uw schade en wij claimen uw schade. Onze letseladvocaten en – juristen kunnen bestuurders van brommers en scooters uitstekende rechtsbijstand geven.
Bent u als bestuurder van een brommer of scooter het slachtoffer geworden van een verkeersongeval met letsel tot gevolg? Dolderman Letselschade Advocaten zorgen ervoor dat uw schade wordt vergoed. De voordelen:
Soms is het letsel door een aanrijding met de scooter of brommer zo ernstig dat u niet meer kunt werken. De kans is dan groot dat u te maken krijgt met het UWV en de WIA. De inkomensgevolgen zullen dan groot zijn.
WIST U dat onze advocaten u ook kunnen helpen met een procedure bij het UWV!
Ik ben zeer tevreden over de werkzaamheden van de Mr. Dolderman. Ik heb eind 2000 een dienstongeval gehad. Defensie had al gauw na het ongeluk zijn aansprakelijkheid toegegeven Tot afhandelen van de letselschade claim wilde het maar niet komen. Op aanraden van een collega heb ik, na tien jaar al bezig te zijn met Defensie, Mr. Dolderman verzocht in de zaak te duiken. Ik ben zeer tevreden over zijn professionele inzet en doorpakkingsvermogen. Mijn zaak is nu, dertien jaar na het dienstongeval afgerond. Ik kan Mr. Dolderman van harte aanbevelen voor afhandeling van letselschade zaken waar het Ministerie van Defensie de ‘tegenpartij’ is.
-Rik
Het claimen van een lestelschade vergoeding na een aanrijding op de brommer of scooter, is een ingewikkeld juridisch proces. De tegenpartij, meestal een verzekeraar, zal altijd proberen om geen dan wel zo weinig mogelijk schade te vergoeden.
Trap niet in de valkuilen! Voorkom problemen! Bereid u goed voor!
Schakel onze hulp in:
Wist u dat het inschakelen van een letselschade advocaat u vaak niets hoeft te kosten. Na erkenning van de aansprakelijkheid moet de tegenpartij de redelijk gemaakte advocaatkosten betalen.
Bij een aanrijding tussen een brommer/ scooter en een auto (of een andere gemotoriseerde verkeersdeelnemer), wordt de schuldvraag (wie is aansprakelijk) bepaald door de verkeersregels.
Bekende regels zijn:
De verkeersdeelnemer die zich niet aan de verkeersregels houdt, is meestal ook aansprakelijk voor de letselschade na een brommer/ scooter ongeluk. Onderzoek zal moeten uitwijzen wie een verkeersovertreding is begaan. De partij die schadevergoeding eist zal moeten bewijzen dat de ander aansprakelijk is.
Bij het bepalen van de aansprakelijkheid is het dus erg belangrijk dat duidelijk is hoe het verkeersongeval is ontstaan. Verzamel daarom zoveel mogelijk bewijzen over de toedracht van het ongeval; maak foto’s, noteer naam en telefoonnummer van getuigen etc.
Onze advocaten kunnen onderzoeken wie aansprakelijk is voor het letsel. Ons eerste advies is gratis.
Beide schuld? In de praktijk komt het vaak voor dat zowel de bestuurder van de brommer/ scooter als de andere verkeersdeelnemer een verkeersfout hebben gemaakt. Bijvoorbeeld de brommer/ scooter reed te hard, maar de auto reed door rood. In zo’n geval is sprake van eigen schuld van de bestuurder van de brommer/ scooter en zal de schuld en dus ook de schadevergoeding verdeeld moeten worden. Dus ook bij eigen schuld, kan recht op schadevergoeding bestaan.
U kunt uw schade slechts bij een andere partij verhalen als vast komt te staan dat het brommer/ scooter ongeval is veroorzaakt door de schuld van de tegenpartij.
De andere partij moet dus erkennen dat hij of zij schuld heeft aan de aanrijding. Wanneer dit niet gebeurd zal de rechter de aansprakelijkheid vast moeten stellen. Wij kunnen u ondersteunen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.
Aangereden op de brommer/ scooter? Klik op deze link en vertel ons wat er precies is gebeurd (1-2 min). Wij nemen snel contact met u op voor een passend juridisch advies (gratis). Onze letseladvocaten zorgen ervoor dat uw schade volledig wordt vergoed. U heeft de rust en de zekerheid dat alles goed wordt geregeld.
Hoe zit het met de verzekering? De verzekeraar van de tegenpartij is erbij gebaat zo min mogelijk schade uit te keren. Zij zullen u dan ook een zeer laag aanbod doen. Als u dit accepteert, loopt u het risico een deel van uw eigen schade te moeten dragen. Wij voorkomen dit. Vraag onze letselschadeadvocaten tijdig om advies!
De meest gebruikte smoezen:
1. De verzekeringsmaatschappij beroept zich op “eigen schuld”
In deze situatie beweert de verzekeraar dat u als fietser schuld heeft aan het ongeluk. Dit leidt ertoe dat u een
groot deel van uw schade zelf zal moeten dragen. Neem direct contact met ons op voor juridische hulp.
2. De verzekeringsmaatschappij beweert dat er geen sprake is van letsel
Zij menen dan dat zij ook niet de schade hoeven te betalen die voorkomt uit uw klachten. Dit leidt ertoe dat u een
groot deel van uw schade zelf zal moeten dragen. Neem direct contact met ons op voor juridische hulp.
3. De verzekeraar beweert: “uw letsel kan niet door het ongeval zijn ontstaan”
Verzekeraars betwisten ook graag de relatie tussen uw klachten en het ongeval. Soms wordt bijvoorbeeld
gesteld dat uw klachten al voor of ruim na de aanrijding zijn ontstaan.
4. De verzekeraar probeert uw zaak te vertragen
Het vertragen van de schaderegeling is ook een veelgebruikte tactiek. Door niet of heel laat te reageren op uw brieven hoopt de verzekeringsmaatschappij u te demotiveren. Uw schade loopt in de tussentijd op en daardoor kunt u in grote problemen komen. Wij claimen voorschotten voor u!
5. Onnodig bewijs vragen
Een andere tactiek om u te demotiveren en u ertoe te bewegen een zeer lage schadevergoeding te accepteren is het blijven vragen om bewijs.
Dit proces heeft grofweg gezien de volgende stappen:
De schaderegeling is een ingewikkeld traject met een professionele tegenpartij (meestal een verzekeringsmaatschappij) die de hoogte van uw schade zo laag mogelijk wil houden. Zorg dus zo snel mogelijk voor deskundige rechtsbijstand!
Wij begeleiden bestuurders van brommers/ scooters met letsel bij elke stap in de schaderegeling. Uw advocaat zorgt ervoor dat alle schade wordt vergoed. Doe uzelf niet tekort en neem contact met ons op. Ons kantoor voldoet aan hoogst denkbare kwaliteitseisen. Indien de tegenpartij aansprakelijk is, komen de redelijk gemaakte kosten voor rechtsbijstand voor zijn rekening.
Welke schade kan ik claimen na een aanrijding op de brommer/ scooter?
Alle schade, indien de tegenpartij voor 100% aansprakelijk is. Een bestuurder van een brommer/ scooter met letsel kan na een aanrijding, schadevergoeding claimen, deze bestaat uit: alle gemaakte kosten (o.a. medische kosten, rekening zorgverzekeraar, etc.), gemiste inkomsten en smartengeld. Kortom, er moet een volledige schadevergoeding plaatsvinden, indien de tegenpartij voor 100% aansprakelijk is.
Veel voorkomende schadeposten zijn onder andere:
Ook bestuurders van brommers/ scooters ontvangen een voorschot op de schadevergoeding
Het afwikkelen van een schadevergoeding is ingewikkeld en kan lang duren. Met name als sprake is van ernstig letsel en een slachtoffer langdurig moet revalideren, zal de omvang van de letselschade pas echt duidelijk zijn als het slachtoffer helemaal medisch is uitbehandeld.
De betaling van de schadevergoeding vindt in zo’n geval pas lang na het brommer of scooterongeval plaats. Omdat een slachtoffer vaak direct na het ongeluk al kosten moet maken en inkomsten mist, moet deze schade direct betaald worden. Dit kan door middel van het betalen van voorschotten. Met een voorschot betaalt de tegenpartij de lopende letselschade.
Aanbod schadevergoeding aan bestuurder brommer/ scooter door verzekeraar
Nadat u als bestuurder van de brommer/ scooter bent uitgerevalideerd en/of behandeld – dit heet ook wel een medische eindsituatie – zal de totale schade berekend moeten worden. Onze advocaten zorgen er voor dat een schadeclaim wordt ingediend bij de verzekeraar.
De verzekeraar zal de schadeclaim beoordelen en zal een aanbod schadevergoeding doen. Deze kan lager zijn dan de ingediende schadeclaim. Als het slachtoffer niet kan instemmen met het aanbod schadevergoeding van de verzekeraar, zal een onderhandeling moeten plaatsvinden. In het uiterste geval kan de schadeclaim aan de rechter worden voorgelegd.
Afwikkelen schadeclaim van bestuurder van de brommer/ scooter
Na een aanrijding op de brommer/ scooter, komt bij het claimen van schadevergoeding, de verzekeraar van de tegenpartij in beeld. Er zal een schadevergoeding worden geëist. De verzekeraar en u dienen samen overeenstemming te bereiken over de hoogte van de schadevergoeding. Uw letselschade advocaat start een professionele onderhandeling voor u.
Daarna kan de schadeclaim afgewikkeld worden. De verzekeraar zal willen dat het slachtoffer een zogenaamde vaststellingsovereenkomst ondertekend. In een vaststellingsovereenkomst wordt opgenomen dat de letselschade, dat door het ongeval is ontstaan, definitief wordt afgerond. Een slachtoffer kan na ondertekening dus nooit meer aankloppen voor zijn schade door het ongeval.
Voorbehoud in de vaststellingsovereenkomst
Normaal gesproken komt met het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst voor eens en voor altijd een einde aan de schadevergoeding. Ook als niet alle schade is vergoed. Soms is er een kans dat het letsel van een slachtoffer in de toekomst toe ernstiger kan worden. In zo’n geval zal een slachtoffer een voorbehoud in de vaststellingsovereenkomst moeten afdwingen, voor het geval dat het letsel ernstiger wordt.
Met een voorbehoud heeft het slachtoffer de mogelijkheid om een aanvullende schadevergoeding te krijgen op het moment dat de letselschade in de toekomst groter wordt dan dat partijen aanvankelijk hadden vastgesteld. Een voorbehoud zal niet snel door een verzekeraar worden geaccepteerd. Schakel bij letsel, één van onze advocaten in, zodat wij in gesprek kunnen gaan met de verzekeraar.
Als de dader is doorgereden na een aanrijding, kan een slachtoffer mogelijk terecht bij het waarborgfonds. Ook als de dader onverzekerd is of in een gestolen auto reed, kan het slachtoffer bij het waarborgfonds aankloppen.
Er gelden wel voorwaarden om een letselschadevergoeding van het Waarborgfonds te kunnen krijgen:
Heeft u een vraag? Vul uw naam in, stel uw vraag en één van onze letselschadeadvocaten neemt contact met u op.
Probeer de naam van de dader te achterhalen
Als de dader is doorgereden na de aanrijding en het slachtoffer wil de schade claimen bij het waarborgfonds, dan verwacht het waarborgfonds wel dat het slachtoffer heeft geprobeerd om de identiteit van de dader te traceren.
Dolderman Letselschade Advocaat adviseert daarom om altijd aangifte te doen bij de politie als de dader is doorgereden na een aanrijding; dit is immers een strafbaar feit!
Is de identiteit van de dader bekend, maar zijn motorvoertuig was onverzekerd of gestolen, dan dient het slachtoffer de dader aansprakelijk te stellen. De aansprakelijkstelling moet schriftelijk zijn.
Het claimen van letselschade is een ingewikkeld juridisch proces vol met valkuilen. Voorkom dat u uzelf tekort doet:
Onze letselschade advocaten begeleiden u stap voor stap door de hele letselschade procedure. Wat doen wij voor u:
Waarom Dolderman Letselschade Advocaten:
Als u letsel heeft opgelopen na een ongeval, komt er veel op u af. U kunt vragen hebben over de behandeling van uw dossier, de kosten van een letselschadeadvocaat, geschillen met de verzekeraar, de vergoeding van het eigen risico, de aansprakelijkheid van uw werkgever, etc.
Klik hier en bekijk de meest gestelde vragen. Zodoende raakt u goed geïnformeerd.
Het waarborgfonds motorverkeer kan een vangnet bieden voor slachtoffer van aanrijdingen, waarbij de dader onbekend of onverzekerd of in een gestolen auto reed. Het slachtoffer kan nergens terecht om de…
Als er sprake is van een botsing waarbij alleen motorvoertuigen zijn betrokken, dan zal hetletselschade slachtoffer moeten bewijzen dat de aanrijding is veroorzaakt door een verkeersfout van de andere automobilist….
Zwakke verkeersdeelnemers, zoals fietsers en voetgangers, worden juridisch gezien extra beschermd voor aanrijdingen met motorvoertuigen zoals auto’s, vrachtwagens, bussen en tractors. In artikel 185 WVW wordt deze bescherming geregeld. Een motorvoertuig…