Wij claimen schade bij

Verkeersongeval tijdens het werk

Heeft u letsel door een auto-ongeluk onder werktijd? Maakt u door uw klachten extra kosten of heeft u minder inkomen? De kans is aanwezig dat u een vergoeding kunt krijgen voor de schade door het verkeersongeval.

Heeft u letsel door een auto-ongeluk onder werktijd? Maakt u door uw klachten extra kosten of heeft u minder inkomen? De kans is aanwezig dat u een vergoeding kunt krijgen voor de schade door het verkeersongeval.

Neem contact op met onze letselschade advocaten en wij zoeken voor u uit of u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding.

Verkeersongeval tijdens werk? Vertel uw verhaal:

 • Wij geven gratis juridisch advies;
 • Wij werken ook op pro deo basis
 • Optimale rechtsbijstand door samenwerking met verschillende specialisten.

Werkgeversaansprakelijkheid verkeersongevallen tijdens het werk

Bij een verkeersongeval tijdens werktijd ligt de aansprakelijkheid van de werkgever ingewikkeld. Als de bedrijfswagen geen gebreken had (bijvoorbeeld kapotte remmen, versleten banden) en de werktijden zijn niet overschreden, dan is de werkgever waarschijnlijk niet aansprakelijk voor de schade door het verkeersongeval. Dat betekent niet automatisch dat een werknemer blijft zitten met zijn schade door een aanrijding onder werktijd!

LET OP!
Woon-werkverkeer wordt beschouwd als privétijd. Dat betekent dat een ongeval tijdens woon werkverkeer in beginsel niet voor rekening van de werkgever kan worden gebracht.

Verzekeringsplicht werkgever

Dat een werkgever waarschijnlijk niet aansprakelijk is, bij een verkeersongeval onder werktijd, betekent niet dat een werknemer geen vergoeding van zijn schade kan krijgen. De werkgever is namelijk verplicht zich als goed werkgever te gedragen, hetgeen met zich meebrengt dat hij een deugdelijke verzekering (SVI-verzekering) voor zijn werknemers moet afsluiten.

Bij een verkeersongeval tijdens het werk kan de werknemer dus aanspraak maken op de door de werkgever afgesloten verzekering. Als de baas geen verzekering heeft afgesloten voor een auto-ongeluk tijdens het werk, dan is de werkgever alsnog aansprakelijk.

Na mijn arbeidsongeval heb ik Mr. Dolderman ingeschakeld voor het claimen van mij letsel. Door zijn hulp heeft het uitzendbureau en de werkgever schuld bekend en krijg ik een vergoeding voor mijn schade.
– Yassine

Neem vandaag nog contact op

Boek hier een gratis consult

Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.

Aangereden door andere automobilist

Is de werknemer tijdens werktijd door de schuld van een andere verkeersdeelnemer aangereden, dan kan de schade mogelijk worden verhaald bij de veroorzaker van het ongeval. Om een schadevergoeding te kunnen krijgen moet allereerst duidelijk worden dat de tegenpartij aansprakelijk is voor het auto-ongeluk. Verkeersdeelnemers moeten zich aan de verkeersregels houden.

Wilt u meer weten over “aansprakelijkheid auto-ongeluk”

Samen rijden met collega

Reed u samen met een collega in een bedrijfswagen? Als uw collega het ongeval in het verkeer heeft veroorzaakt, dan kan de werknemer via de werkgever aanspraak maken op een schadevergoeding. De werkgever is namelijk aansprakelijk voor fouten van zijn personeel.

Dolderman Letselschade

Baanbrekende rechtspraak PTSS

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.

Gratis zaak evaluatie

Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.

Stap 1

Dien uw claim in

Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.

Stap 2

Wij ondernemen actie

Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.

Stap 3

Wij strijden voor u

Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.

Name(Vereist)
Laatste nieuws

Blogs

Waar kunnen we u bij helpen?

Meestal niet, tenzij bijvoorbeeld het voertuig ondeugdelijk was (kapotte remmen, slechte remmen, geen veiligheidsgordels). Er geldt echter wel een verzekeringsplicht voor de werkgever waarop de werknemer een beroep kan doen. Heeft de werkgever geen verzekering afgesloten, dan is de baas alsnog aansprakelijk en moet de schade van de werknemer betaald worden.

Het claimen van een schadevergoeding na een ongeval op het werk is een ingewikkeld juridisch traject en bestaat uit 2 fasen:

 1. Werkgever aansprakelijk stellen;
 2. Hoogte van de schade vaststellen.

Aansprakelijk stellen.
Elke claim tegen de werkgever begint met de vraag of de werkgever aansprakelijk is. Heeft de baas zijn zorg voor de veiligheid van de werknemer geschonden. Omdat de plicht van de werkgever om te zorgen voor een veilige werkomgeving erg streng is, is de kans groot dat de werkgever aansprakelijk is.

Schadevergoeding berekenen.
Als de werkgever aansprakelijk voor het arbeidsongeval, dan kan de werknemer zijn schade vergoed krijgen. De schaderegeling vangt aan en de hoogte van de schade moet worden berekend. Om een rechtvaardige compensatie te kunnen krijgen moeten een aantal stappen worden doorlopen:

 • In kaart brengen van financiële schade (kosten en gemist loon);
 • Medische gevolgen van het ongeval in kaart brengen;
 • Berekenen hoogte schadevergoeding;

Schadevergoeding claimen bij werkgever.

Na een ongeluk op het werk is – behoudens opzet van de werknemer – vaak de werkgever aansprakelijk voor de letselschade. Als de aansprakelijkheid door de werkgever wordt erkend, dan komen de gemaakte extra kosten en gemiste inkomsten voor vergoeding in aanmerking.

Veel voorkomende schadeposten zijn:

• Medische kosten;
• Reiskosten;
• Kosten voor huishoudelijke hulp;
• Kosten voor verlies aan zelfwerkzaamheid;
• Gemiste inkomsten (o.a. overwerk, neveninkomsten en pensioenschade);
• Smartengeld.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: schadevergoeding

Laat ons uw dossier in behandeling nemen. Dit bespaart u een hoop tijd en energie. U hoeft zich niet verdiepen in wet- en regelgeving. U heeft meer rust; u kunt de tijd nemen om rustig te herstellen. Wij voorkomen dat u in de toekomst met schade blijft zitten!

Wanneer wij, met uw toestemming, in contact treden met uw werkgever, houden wij voortdurend rekening met de verstandhouding tussen werknemer – werkgever. De band met uw werkgever zal niet worden verstoord!

Een smartengeld uitkering of anders gezegd een immateriële schadevergoeding, is een vergoeding voor het verdriet, de pijn en het leed van slachtoffers. Het is als het ware een emotionele schadevergoeding.

Als uw letselschade is ontstaan door een arbeidsongeval en de werkgever heeft zijn zorgplicht geschonden, dan heeft u recht op een immateriële schadevergoeding van de werkgever.

Hoeveel smartengeld een slachtoffer kan claimen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de ernst van het ongeval, de leeftijd van het slachtoffer, de duur van de revalidatie etc. Echter, de ernst van het letsel is de belangrijkste factor.

Hoe ernstiger het letsel, des te hoger het smartengeld. De vergoeding bij blijvend letsel zal ook hoger zijn dan wanneer de klachten verdwijnen. De smartengeld bedragen zijn in Nederland relatief laag; de hoogste smartengeld uitkering ligt rond de € 200.000,-.

Wilt u direct smartengeld claimen na een bedrijfsongeval? Neem contact op met de advocaten van Dolderman Letselschade Advocaten.

Als de verwondingen ten gevolge van het bedrijfsongeval dermate ernstig en/of blijvend zijn (zwaar letsel), dan kan het slachtoffer arbeidsongeschikt raken. Dat betekent dat de werknemer waarschijnlijk zal worden ontslagen en in de WIA terecht komt. De inkomensschade zal erg hoog zijn; wij voeren een nauwkeurige berekening uit van uw huidige- en toekomstige schade.

Wist u dat onze advocaten slachtoffers ook rechtsbijstand kunnen geven in WIA procedures? Op deze wijze kunnen wij onze cliënten full service rechtshulp bieden. Alle rechtsbijstand onder één dak!

Als u letsel heeft opgelopen na een ongeval, komt er veel op u af. U kunt vragen hebben over de behandeling van uw dossier, de kosten van een letselschadeadvocaat, geschillen met de verzekeraar, de vergoeding van het eigen risico, de aansprakelijkheid van uw werkgever, etc.

Klik hier en bekijk de 20 meest gestelde vragen over een ongeluk op het werk. Zodoende raakt u goed geïnformeerd.

Het claimen van letselschade is een ingewikkeld juridisch proces vol met valkuilen. Voorkom dat u uzelf tekort doet:

 • Trap niet in de valkuilen van de verzekeringsmaatschappij;
 • Wees goed voorbereid op lastige, juridische discussies;
 • Voorkom dat u blijft zitten met uw schade.

Onze letselschade advocaten begeleiden u stap voor stap door de hele letselschade procedure. Wat doen wij voor u:

 • Aansprakelijk stellen tegenpartij;
 • Inventariseren en berekenen van de hoogte van de schade;
 • Wij voeren de juridische discussie.

Waarom Dolderman Letselschade Advocaten:

 • Wij zijn aangesloten bij de LSA, ASP en WAA;
 • Open en eerlijk advies;

Wij houden u voortdurend op de hoogte van het verloop van uw zaak.

Inschakelen arbeidsinspectie na een arbeidsongeval.

Een werkgever is verplicht een arbeidsongeval bij de arbeidsinspectie te melden als:

 • De werknemer komt te overlijden;
 • Blijvend letsel oploopt;
 • In het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wordt een ongeval ten onrechte niet gemeld, kan de werkgever een boete krijgen van maximaal € 50.000,00. Ongevallen op het werk kunnen worden gemeld via: 0800-5151.

Na de melding voert de arbeidsinspectie onderzoekt uit naar de toedracht van het ongeval. De ongevalssituatie mag dus niet gewijzigd worden!

Onze letselschade advocaten geven hulp aan werknemers na een val op of tijdens het werk. Wij begeleiden slachtoffers stap voor stap, gedurende het gehele letselschade traject.

Team

Ontmoet onze deskundigen

Mr. Vincent Dolderman

Advocaat specialist letselschade

085-0240041
LinkedIn
WhatsApp

Mr. Tim van der Torn

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Arnold van Zandbergen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Yvonne Slob

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Souraya Hoenen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Laurens Kock

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Michael Blommers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Mitchel van Gool

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Heleen Brouwers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Julian Staal

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Tom Eskes

Specialist Letselschade

085-0240041
Wat wij bieden

Onze Specialismen

Verkeersongeval tijdens werk

 • Gratis consultatie: Gratis eerste consultatie
 • Schaderegeling ondersteuning: Ondersteuning voor efficiënte schadeafhandeling
 • Rechtszaak vertegenwoordiging: Juridische vertegenwoordiging in rechtszaken

Verkeersongeval tijdens werk

Beroepsziekte

 • Deskundig advies: Deskundige begeleiding bij beroepsziekten
 • Maatwerk in juridische strategie: Maximaliseren van compensatie voor verlies
 • Medische kosten dekking: Dekking voor medische kosten

Beroepsziekte

Val incident

 • Onmiddellijke hulpverlening: Directe hulp bij incidenten met vallen.
 • Indienen van Schadeclaims: Indienen van claims voor letselvergoeding
 • Snelle Afhandeling van Incidenten: Snelle afhandeling van incidenten

Val incident

Ongeval uitzendkracht

 • Juridische bescherming uitzendkracht: Compensatie minimaal 50%
 • Volledige analyse van incidenten: Grondig onderzoek en documentatie van ongevallen.
 • Juridisch advies na ongeval: Advies aangepast aan omstandigheden van uitzendkracht.

Ongeval uitzendkracht

Ongeluk in de bouw

 • Letselclaims na bouw: Ondersteuning bij indienen van compensatieclaims.
 • Spoedhulp bij bouwongeval: Snelle reactie op bouwongelukken.
 • Cliëntgericht herstel in de bouw: Aangepaste herstelplannen na een ongeval.

Ongeluk in de bouw

Ongeval met heftruck

 • Behandeling van Zaken: Het afhandelen van jouw zaak en pleiten in de rechtbank aan jouw zijde.
 • Oplossingsgerichte aanpak: Actief zoeken naar oplossingen en het verstrekken van georganiseerd advies.

Ongeval met heftruck

Ongeval met machine

 • Juridische oplossingen voorstellen: Advies geven over mogelijke juridische stappen.
 • Inzet van juridische vaardigheden: Gebruik van bekwame juridische vaardigheden.
 • Oplossingsgerichte benadering: Actief zoeken naar oplossingen.

Ongeval met machine

Arbeidsongeval

 • Gratis adviesgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis.
 • Totale juridische ontzorging: Wij stellen uw werkgever aansprakelijk.
 • Uw belang staat voorop: Wij claimen de maximale schadevergoeding.

Letselschade na arbeidsongeval

Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden

Wij vechten om u te geven wat u verdient.

Uitspraken en schikkingen

We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.