Wij claimen schade bij

Beroepsziekte

PTSS is een psychische aandoening die kan optreden na een of meerdere traumatische gebeurtenissen…

Ziek door het werk… Hoewel de veiligheid en arbeidsomstandigheden van medewerkers steeds serieuzer worden genomen, gebeurt het nog regelmatig. Misschien heeft u een beroepsziekte opgelopen zoals PTSS of een longziekte door asbest. Maakt u daardoor extra kosten of loopt u inkomsten mis? Dan heeft u letselschade – en is het goed mogelijk dat u recht heeft op een schadevergoeding. Vaak is een beroepsziekte gevolg van het feit dat de werkgever niet voldoende veiligheidsmaatregelen heeft genomen.

Lichamelijk en geestelijk letsel

Een beroepsziekte kan zowel lichamelijk letsel als geestelijk letsel veroorzaken. Voorbeelden van veel voorkomende beroepsziekten zijn:

 • Asbestziekten
 • RSI/CANS
 • OPS/CTE
 • Burn-out
 • PTSS

Gratis juridisch letselschade advies

Werkgevers zijn door de wet verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Dolderman Letselschade Advocaten weet welke regels uw werkgever moet nakomen om te voorkomen dat u ziek wordt van uw werk. Loopt u toch een beroepsziekte op? Dan kunt u bij DLSA terecht voor een goede juridische letselschadebegeleiding. U krijgt altijd gratis advies en kunt alle juridische zorgen uit handen geven. Omdat de letselschade experts van DLSA weten dat medisch bewijs bij beroepsziektes erg belangrijk is, werken wij met de beste medisch adviseurs. Ook goed om te weten: DLSA werkt ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.

“Na mijn arbeidsongeval heb ik Mr. Dolderman ingeschakeld voor het claimen van mijn letsel. Door zijn hulp heeft het uitzendbureau en de werkgever schuld bekend en krijg ik een vergoeding voor mijn schade.” – Yassine

Neem vandaag nog contact op

Boek hier een gratis consult

Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.

Stappen in het letselschadetraject

 1. Bewijs verzamelen(foto’s, verklaringen van collega’s, arbeidsinspectie)
 2. Werkgever aansprakelijk stellen
 3. Schadevergoeding claimen
 4. Onderhandelen/procederen over de hoogte van de schade

Jarenlange ervaring met beroepsziektes

Bij Dolderman Letselschade Advocaten zetten we ons in om u en uw familieleden te voorzien van de allerbeste rechtsbijstand. Wij zijn zeer ervaren in het claimen van schadevergoedingen, ook bij de overheid. Letselschade claimen vanwege een beroepsziekte, bijvoorbeeld bij de politie of defensie, is een specialisme op zich. Er zijn maar weinig advocatenkantoren die zich hieraan wagen. DLSA kan direct met uw zaak aan de slag.

Schadeclaim indienen

Heeft u schade door een beroepsziekte en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding van uw letsel en smartengeld? Neem contact met ons op. Vertel ons meer over uw situatie of meld direct uw schade. Onze dienstverlening voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. U ontvangt nuttige juridische adviezen. Vul het antwoordformulier in en wij nemen contact met u op.

Dolderman Letselschade

Baanbrekende rechtspraak PTSS

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.

Gratis zaak evaluatie

Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.

Stap 1

Dien uw claim in

Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.

Stap 2

Wij ondernemen actie

Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.

Stap 3

Wij strijden voor u

Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.

Name(Vereist)
Laatste nieuws

Blogs

Belangrijke informatie arbeidsongeval

Meestal wel. Een werkgever heeft een strenge zorgplicht om te zorgen voor de veiligheid van de werknemers. De werkgever moet veiligheidsmaatregelen nemen om te voorkomen dat werknemers ziek worden door het werk en/of werkomstandigheden. Denk daarbij aan:

 • Veiligheidsschoenen, brillen, helmen, gehoorbescherming;
 • Scholing over het veilig werken met apparaten en machines;
 • Zorgen voor veilige machines;
 • Toezicht op veilig werken.

De zorgplicht van de werkgever is zo streng dat hij meestal ook aansprakelijk is voor de schade. Eigen schuld of eigen risico van de werknemer komt bijna nooit voor. Na een beroepsziekte – ook bij eigen schuld – is de kans groot dat u een schadevergoeding kunt claimen.

Het claimen van een schadevergoeding na een beroepsziekte is een ingewikkeld juridisch traject en bestaat uit 2 fasen:

 1. Werkgever aansprakelijk stellen;
 2. Hoogte van de schade vaststellen.

Aansprakelijk stellen.

Elke claim tegen de werkgever begint met de vraag of de werkgever aansprakelijk is. Heeft de baas zijn zorg voor de veiligheid van de werknemer geschonden. Omdat de plicht van de werkgever om te zorgen voor een veilige werkomgeving erg streng is, is de kans groot dat de werkgever aansprakelijk is.

Schadevergoeding berekenen.

Als de werkgever aansprakelijk voor de beroepsziekte, dan kan de werknemer zijn schade vergoed krijgen. De schaderegeling vangt aan en de hoogte van de schade moet worden berekend. Om een rechtvaardige compensatie te kunnen krijgen moeten een aantal stappen worden doorlopen:

 • In kaart brengen van financiële schade (kosten en gemist loon);
 • Medische gevolgen van het ongeval in kaart brengen;
 • Berekenen hoogte schadevergoeding;
 • Schadevergoeding claimen bij werkgever.

Na een ongeluk op het werk is – behoudens opzet van de werknemer – vaak de werkgever aansprakelijk voor de letselschade. Als de aansprakelijkheid door de werkgever wordt erkend, dan komen de gemaakte extra kosten en gemiste inkomsten voor vergoeding in aanmerking.

Veel voorkomende schadeposten zijn:

 • Medische kosten;
 • Reiskosten;
 • Kosten voor huishoudelijke hulp;
 • Kosten voor verlies aan zelfwerkzaamheid;
 • Gemiste inkomsten (o.a. overwerk, neveninkomsten en pensioenschade);
 • Smartengeld.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: schadevergoeding

Laat ons uw dossier in behandeling nemen. Dit bespaart u een hoop tijd en energie. U hoeft zich niet verdiepen in wet- en regelgeving. U heeft meer rust; u kunt de tijd nemen om rustig te herstellen. Wij voorkomen dat u in de toekomst met schade blijft zitten!

Wanneer wij, met uw toestemming, in contact treden met uw werkgever, houden wij voortdurend rekening met de verstandhouding tussen werknemer – werkgever. De band met uw werkgever zal niet worden verstoord!

Een smartengeld uitkering of anders gezegd een immateriële schadevergoeding, is een vergoeding voor het verdriet, de pijn en het leed van slachtoffers. Het is als het ware een emotionele schadevergoeding.

Als uw letselschade is ontstaan door een arbeidsongeval en de werkgever heeft zijn zorgplicht geschonden, dan heeft u recht op een immateriële schadevergoeding van de werkgever.

Hoeveel smartengeld een slachtoffer kan claimen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de ernst van het ongeval, de leeftijd van het slachtoffer, de duur van de revalidatie etc. Echter, de ernst van het letsel is de belangrijkste factor.

Hoe ernstiger het letsel, des te hoger het smartengeld. De vergoeding bij blijvend letsel zal ook hoger zijn dan wanneer de klachten verdwijnen. De smartengeld bedragen zijn in Nederland relatief laag; de hoogste smartengeld uitkering ligt rond de € 200.000,-.

Wilt u direct smartengeld claimen na een bedrijfsongeval? Neem contact op met de advocaten van Dolderman Letselschade Advocaten.

Als de verwondingen ten gevolge van het bedrijfsongeval dermate ernstig en/of blijvend zijn (zwaar letsel), dan kan het slachtoffer arbeidsongeschikt raken. Dat betekent dat de werknemer waarschijnlijk zal worden ontslagen en in de WIA terecht komt. De inkomensschade zal erg hoog zijn; wij voeren een nauwkeurige berekening uit van uw huidige- en toekomstige schade.

Wist u dat onze advocaten slachtoffers ook rechtsbijstand kunnen geven in WIA procedures? Op deze wijze kunnen wij onze cliënten full service rechtshulp bieden. Alle rechtsbijstand onder één dak!

Als u letsel heeft opgelopen na een ongeval, komt er veel op u af. U kunt vragen hebben over de behandeling van uw dossier, de kosten van een letselschadeadvocaat, geschillen met de verzekeraar, de vergoeding van het eigen risico, de aansprakelijkheid van uw werkgever, etc.

Klik hier en bekijk de 20 meest gestelde vragen over een beroepsziekte. Zodoende raakt u goed geïnformeerd.

Het claimen van letselschade is een ingewikkeld juridisch proces vol met valkuilen. Voorkom dat u uzelf tekort doet:

 • Trap niet in de valkuilen van de verzekeringsmaatschappij;
 • Wees goed voorbereid op lastige, juridische discussies;
 • Voorkom dat u blijft zitten met uw schade.

 Onze letselschade advocaten begeleiden u stap voor stap door de hele letselschade procedure. Wat doen wij voor u:

 • Aansprakelijk stellen tegenpartij;
 • Inventariseren en berekenen van de hoogte van de schade;
 • Wij voeren de juridische discussie.

Waarom Dolderman Letselschade Advocaten:

 • Wij zijn aangesloten bij de LSA, ASP en WAA;
 • Open en eerlijk advies;
 • Wij houden u voortdurend op de hoogte van het verloop van uw zaak.

Inschakelen arbeidsinspectie na een arbeidsongeval.

Een werkgever is verplicht een arbeidsongeval bij de arbeidsinspectie te melden als:

 • De werknemer komt te overlijden;
 • Blijvend letsel oploopt;
 • In het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wordt een ongeval ten onrechte niet gemeld, kan de werkgever een boete krijgen van maximaal € 50.000,00. Ongevallen op het werk kunnen worden gemeld via: 0800-5151.

Na de melding voert de arbeidsinspectie onderzoekt uit naar de toedracht van het ongeval. De ongevalssituatie mag dus niet gewijzigd worden!

Onze letselschade advocaten geven hulp aan werknemers na een val op of tijdens het werk. Wij begeleiden slachtoffers stap voor stap, gedurende het gehele letselschade traject.

Team

Ontmoet onze deskundigen

Mr. Vincent Dolderman

Advocaat specialist letselschade

085-0240041
LinkedIn
WhatsApp

Mr. Tim van der Torn

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Arnold van Zandbergen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Yvonne Slob

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Souraya Hoenen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Laurens Kock

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Michael Blommers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Mitchel van Gool

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Heleen Brouwers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Julian Staal

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Tom Eskes

Specialist Letselschade

085-0240041
Wat wij bieden

Onze Specialismen

Verkeersongeval tijdens werk

 • Gratis consultatie: Gratis eerste consultatie
 • Schaderegeling ondersteuning: Ondersteuning voor efficiënte schadeafhandeling
 • Rechtszaak vertegenwoordiging: Juridische vertegenwoordiging in rechtszaken

Verkeersongeval tijdens werk

Beroepsziekte

 • Deskundig advies: Deskundige begeleiding bij beroepsziekten
 • Maatwerk in juridische strategie: Maximaliseren van compensatie voor verlies
 • Medische kosten dekking: Dekking voor medische kosten

Beroepsziekte

Val incident

 • Onmiddellijke hulpverlening: Directe hulp bij incidenten met vallen.
 • Indienen van Schadeclaims: Indienen van claims voor letselvergoeding
 • Snelle Afhandeling van Incidenten: Snelle afhandeling van incidenten

Val incident

Ongeval uitzendkracht

 • Juridische bescherming uitzendkracht: Compensatie minimaal 50%
 • Volledige analyse van incidenten: Grondig onderzoek en documentatie van ongevallen.
 • Juridisch advies na ongeval: Advies aangepast aan omstandigheden van uitzendkracht.

Ongeval uitzendkracht

Ongeluk in de bouw

 • Letselclaims na bouw: Ondersteuning bij indienen van compensatieclaims.
 • Spoedhulp bij bouwongeval: Snelle reactie op bouwongelukken.
 • Cliëntgericht herstel in de bouw: Aangepaste herstelplannen na een ongeval.

Ongeluk in de bouw

Ongeval met heftruck

 • Behandeling van Zaken: Het afhandelen van jouw zaak en pleiten in de rechtbank aan jouw zijde.
 • Oplossingsgerichte aanpak: Actief zoeken naar oplossingen en het verstrekken van georganiseerd advies.

Ongeval met heftruck

Ongeval met machine

 • Juridische oplossingen voorstellen: Advies geven over mogelijke juridische stappen.
 • Inzet van juridische vaardigheden: Gebruik van bekwame juridische vaardigheden.
 • Oplossingsgerichte benadering: Actief zoeken naar oplossingen.

Ongeval met machine

Arbeidsongeval

 • Gratis adviesgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis.
 • Totale juridische ontzorging: Wij stellen uw werkgever aansprakelijk.
 • Uw belang staat voorop: Wij claimen de maximale schadevergoeding.

Letselschade na arbeidsongeval

Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden

Wij vechten om u te geven wat u verdient.

Uitspraken en schikkingen

We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.