start direct met het opbouwen van een letselschade-dossier. Voor ieder letselschade-slachtoffer geldt dat een sterk dossier van cruciaal belang is. Wat houdt dat in, een ‘dossier’? Een overzicht van alles wat met het ongeluk te maken heeft, vanaf dag één.
Alles registreren
Uw leven ziet er na een ongeval met letsel plotseling anders uit. U heeft lichamelijke en eventueel psychische klachten. Mogelijk zijn er dingen die u niet meer zo gemakkelijk of helemaal niet meer kunt. U gaat regelmatig naar de huisarts en/of het ziekenhuis. Misschien wordt u bijgestaan door Slachtofferhulp? Al dit soort zaken houdt u bij in het dossier, met bijbehorende data en rekeningen.
Logboek bijhouden
Het is verder belangrijk een logboek bij te houden van alle gevoerde communicatie. Noteer wanneer er gesprekken zijn met de tegenpartij en wanneer u overlegt met uw letselschade advocaat. Misschien zijn er getuigen? Leg hun verhalen vast in uw dossier. Net als foto’s van uw verwondingen/blessures (zie tip 10). Noteer ook regelmatig of het letsel vermindert of verergert (zie tip 16).
Behoud overzicht
De belangrijkste reden om alles zorgvuldig te documenteren is dat u zelf het overzicht houdt. Het aanleggen van een dossier vergroot natuurlijk ook de kans op een snelle en succesvolle afronding van de zaak. U staat juridisch heel sterk met een map vol bewijzen!
Misschien denkt u: “wat een gedoe, een dossier bijhouden”. In de praktijk valt dat erg mee. Het kost niet meer dan een paar minuten per dag. Achteraf, als u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft, zult u blij zijn met deze ‘kleine moeite’.
Als u vanaf dag één een sterk dossier opbouwt, houdt u voor uzelf het overzicht. En met alle bewijzen op een rij bent u zeker van een bevredigende afloop van de zaak.
Bekijk meer letselschade tips