Niets ondertekenen, nergens mee instemmen. Als slachtoffer van een ongeval met letsel is het aan te bevelen zelf niets te ondertekenen of accorderen. Ga nergens mee akkoord. Doet u dit wel, dan brengt u uw zaak ernstig in gevaar! Er zijn deskundigen om u terzijde te staan.
Vraag uw letselschadeadvocaat eerst om advies
Ervaren letselschadeadvocaten kunnen objectief beoordelen of het verstandig is ergens mee in te stemmen. Een foutje, miscalculatie of verkeerde voorstelling van zaken sluipen er snel in. Zet u een handtekening onder zo’n inhoudelijk ‘foutief’ document, dan kan dat grote financiële / juridische gevolgen hebben. Dit geldt ook voor mondelinge afspraken.
Gemaakte afspraak terugdraaien niet mogelijk
Realiseert u zich dat als u ‘ja’ zegt of tekent, dit bindend is. Kloppen er bepaalde details niet, dan wordt de letselschade affaire extra gecompliceerd. In de praktijk blijkt het erg moeilijk en soms zelfs onmogelijk om gemaakte afspraken weer ongedaan te maken. Een en ander zal zich vervolgens veel langer dan nodig is, voortslepen.
Snel een letselschadeadvocaat inschakelen
U kunt dit eenvoudig voorkomen door snel een door de LSA gecertificeerde letselschade advocaat in de hand te nemen. Zo’n expert op het gebied van letselschade zal u als eerste adviseren nooit zomaar akkoord te gaan, een schikking te treffen of in te stemmen met een voorstel van de tegenpartij.
Snelle deal
Een professionele verzekeringsmaatschappij – de schadebehandelaar van de tegenpartij – is er alles aan gelegen het geding zo snel mogelijk af te handelen. Dit is in het voordeel van de veroorzaker van het ongeluk en zijn vertegenwoordiger. U bent echter niet gebaat bij zo’n snelle deal! Ga zelf nooit in gesprek met een verzekeraar.
Zet geen handtekening
Neem zo snel mogelijk na het ongeluk met letsel een letselschade advocaat in de hand. En zet nooit uw handtekening voordat u uitgebreid hebt overlegd met deze expert.