Een burn-out wordt veroorzaakt door een langdurige overbelasting. De werknemer wordt zwaarder belast dan hij aan kan. Het werk kan te moeilijk zijn of te veel en de werknemer valt uit met psychische of lichamelijke klachten.
Risico’s van overbelasting
Langdurige overbelasting kan gezondheidsschade veroorzaken. Het belangrijkste verschijnsel van burn-out is ernstige vermoeidheid en uitputting. Ook worden werknemers met een burn-out vaak cynisch, zijn ze somber en ontstaat een negatief zelfbeeld. Naast psychische klachten kan er ook sprake zijn van lichamelijke klachten zoals spierpijn en hoofdpijn.
Preventie
De werkgever is pas aansprakelijk voor uw letselschade door een burn-out als er sprake is van bijzondere omstandigheden zoals:
• langdurig overwerk
• te moeilijke of te belastende werkzaamheden
• personele onderbezetting
Rechtspraak
Wil het letselslachtoffer met succes zijn schade door overbelasting willen claimen, dan kan het wel van belang zijn of de werknemer tijdig bij de werkgever melding heeft gemaakt van de ervaren overbelasting. De werknemer moet dus aan de bel trekken. Doet de werkgevers vervolgens niets met de signalen, dan heeft de werknemer mogelijk recht op een vergoeding van zijn schade en smartengeld.
Het inschakelen van DLA kan de oplossing voor u zijn.
Wij zijn letselschadespecialisten en hebben veel ervaring met het vergoed krijgen van letselschade. Vanuit ons advocatenkantoor in Utrecht begeleiden wij slachtoffers uit heel Nederland. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid dat een slachtoffer krijgt waar hij recht op heeft. Bel ons op 085-0240041 of vul het contactformulier in en wij zorgen voor een schadevergoeding van uw letsel.