Letselschade door arbeidsongeval
Een ongelukje zit in een klein hoekje en dat geldt zeker voor ongevallen op de werkvloer. Veel ongevallen lopen gelukkig goed af en leiden niet tot letselschade. Toch belanden jaarlijks een groot aantal werknemers in het ziekenhuis door een bedrijfsongeval en worden geconfronteerd met blijvend letsel zoals brandwonden, amputatie, psychische klachten en dwarslaesie.
Werkgever moet toch betalen?!
Als u letselschade heeft door een ongeval op het werk, dan is meestal de werkgever aansprakelijk en moet hij een letselschade schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Op een werkgever rust de wettelijke plicht om te voorkomen dat een werknemer schade kan leiden tijdens het werk; dit heet de zorgplicht van de werkgever (lees meer over zorgplicht). Een werkgever moet voorlichting geven, beschermingsmiddelen uitreiken en veiligheidsmaatregelen treffen; er wordt veel van de werkgever verwacht helemaal naarmate het werk gevaarlijker wordt.
Zie ook: aansprakelijkheid werkgever
Maar niet in alle gevallen!
Het is echter een misverstand dat een werkgever altijd moet opdraaien voor de schade van een werknemer. De werkgever heeft 2 mogelijkheden om onder een schadevergoeding uit te komen, namelijk 1) de werkgever heeft voldaan aan zijn zorgplicht en 2) het arbeidsongeval is veroorzaakt door bewuste roekeloosheid of opzet van de werknemer.
Verzekeringsplicht werkgever bij deelname aan het verkeer
Omdat deelname aan het verkeer gevaarlijk is, rust op een werkgever de verplichting op een goede verzekering voor zijn personeel af te sluiten voor het geval het personeel tijdens het werk moet deelnemen aan het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan taxichauffeurs, koeriers, accountmanagers, vrachtwagenchauffeurs etc. Als de werkgever geen verzekering afsluit en het personeel raakt betrokken bij een ongeval, dan kan de werkgever opdraaien voor de letselschade. Lees meer over de deelname aan het verkeer tijdens werk
Wij claimen uw letselschade door een arbeidsongeval
Het vergoed krijgen van letselschade is een ingewikkeld juridisch traject. Gelukkig staat u er niet alleen voor, want Dolderman Letselschade Advocaat begeleidt slachtoffers van bedrijfsongevallen bij het aansprakelijk stellen van de werkgever. Wij nemen uw zorgen uit handen en wij zetten ons 100% in om voor u een schadevergoeding te krijgen.
Zie ook: top 20 meest gestelde vragen bij ongevallen op het werk
Gratis letselschade advies
Heeft u of uw partner letselschade door een bedrijfsongeval en wilt u weten of de werkgever aansprakelijk kan worden gesteld? Wij geven u deskundig en gratis letseladvies. Wacht niet langer en neem contact op met de letselspecialisten van DLA. Bel 085-0240041 of vul het contactformulier en dan wordt u teruggebeld.