Houd goed bij hoe u – letterlijk en figuurlijk – in uw vel zit. Noteer in een schriftje of document op uw computer iedere blessure, verwonding en pijn.
Misschien voelt u zich na het ongeluk sneller moe, somber of emotioneel? Ook dit zijn zaken om in de gaten te houden. Is het moeilijk dit bij uzelf te constateren? U kunt naasten om hulp vragen.
Spreek regelmatig met uw letselschade advocaat
Wij raden aan één en ander regelmatig met uw letselschade advocaat te bespreken. Zeker als de klachten erger worden! Uw advocaat zorgt ervoor dat de verantwoordelijke partij direct op de hoogte wordt gesteld. Een direct voordeel van deze registratie is dus dat tussen partijen geen vervelende discussies over de letselschade ontstaan.
Belangrijke tip! Als slachtoffer van een ongeval met letsel is het aan te bevelen zelf niets te ondertekenen of accorderen. Ga nergens mee akkoord. Doet u dit wel, dan brengt u uw zaak ernstig in gevaar! Er zijn deskundigen om u terzijde te staan. Klik hier en bekijk tip 32
Passende schadevergoeding vorderen
Het bijhouden van hoe u zich mentaal en fysiek voelt heeft ook een voordeel op de langere termijn. Er kan achteraf alsnog een passende schadevergoeding worden geëist. In het beginstadium van een letselschadezaak is het namelijk vaak onmogelijk de totale omvang en ernst van het letsel te overzien.
Het is belangrijk direct na het ongeval met letsel opvallende veranderingen in uw lichamelijke en/of psychische gesteldheid te registreren. Dit voorkomt nare discussies en garandeert uiteindelijk een passende schadevergoeding.
Bekijk ook onze 49 andere tips