Weiger een schadevergoeding in de vorm van contanten. U verwacht het misschien niet, maar de volgende situatie komt helaas vaak voor.
De tegenpartij biedt u, als slachtoffer met letsel, cash aan als schadevergoeding. Het advies is: weiger altijd contant geld van de veroorzaker van het ongeval of diens vertegenwoordiger!
Schade zorgvuldig afhandelen
Een ongeluk met letselschade is een serieuze zaak met grote gevolgen. Schadeclaims dienen dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid ingediend en behandeld te worden. Dit houdt in dat alles zwart op wit moet staan.
Er zijn speciale schadeformulieren die u hiervoor kunt gebruiken. Uw letselschadeadvocaat zal u wegwijs maken en helpen met het invullen van de papieren.
De stukken worden vervolgens opgestuurd naar de betrokken verzekeraar. In gevallen waar het niet gaat om een verkeersongeval, is het advies altijd een ondertekende aansprakelijkheidsbrief te versturen. Deze tip geldt voor medische fouten, mishandelingen en ieder ander mogelijk ongeval waarbij letsel is ontstaan.
Belangrijke tip! Als u consequent bijhoudt wat u allemaal uitgeeft in verband met het opgelopen letsel, kunt u op den duur echt alle letselschade vergoed krijgen. Klik op de link en bekijk tip 21.
Afhandeling nooit mondeling
Regel de afhandeling van de schade ook nooit mondeling. Attendeer de tegenpartij erop dat u alles schriftelijk wenst af te handelen. Voor ieder slachtoffer met letselschade geldt dus: neem geen contant geld aan en maak geen mondelinge afspraken maken over de vergoeding! Doet u dit wel, dan loopt u grote financiële risico’s.
U heeft dan namelijk geen bewijs en de kans dat u minder uitgekeerd krijgt dan waar u recht op heeft, is reëel. Loop geen risico en benadeel u zelf niet; neem nooit cash aan als schadevergoeding.
Wilt u meer van dit soort tips? Volg de link, bekijk ons overzicht.