Letselschade verhalen? Dien uw zaak niet in bij uw rechtsbijstandsverzekeraar. Een advies dat ieder letselschade-slachtoffer zich echt ter harte moet nemen: laat uw zaak nooit behandelen door een rechtsbijstandverzekeraar!
In eerste instantie klinkt dit misschien onlogisch. Een rechtsbijstandverzekering is er toch juist voor ongevallen met letsel?
Er zijn een paar belangrijke addertjes onder het gras waar we u graag op wijzen.
Onervaren jurist of stagiaire
Zo mag u bij de meeste maatschappijen geen eigen advocaat kiezen. Heel praktisch betekent dit dat u ‘zomaar’ een juridisch medewerker krijgt toegewezen. Een persoon die u helemaal niet kent en wiens achtergrond u totaal onbekend is. En met deze persoon moet u het dan maar zien te redden gedurende het hele traject.
Vaak zijn de juristen bij rechtsbijstandverzekeraars nog (zeer) onervaren op het gebied van letselschadezaken. Voor net-afgestudeerden is dit hun eerste relevante baan. De opgedane, relevante werkervaring is daarom zeer gering. Daarnaast is ieder dossier een kostenpost voor de verzekeraar. Daarbij geldt; hoe sneller deze wordt afgewikkeld, hoe gunstiger.
Als slachtoffer van een ongeval met letsel is het aan te bevelen zelf niets te ondertekenen of accorderen. Ga nergens mee akkoord. Doet u dit wel, dan brengt u uw zaak ernstig in gevaar! Er zijn deskundigen om u terzijde te staan. Klik hier en bekijk tip 32
Maandelijkse premie
Vervolgens geldt bij iedere verzekering dat u, direct na het afsluiten, maand in, maand uit, verplicht bent premie te betalen. Uw leven lang! Telt u die bedragen maar eens bij elkaar op. Daar zult u van schrikken. Bedenk daarbij dat de meeste mensen – gelukkig! – nooit met een letselschadezaak of ander juridisch conflict te maken krijgen. In al die gevallen is de premie dus met recht ‘weggegooid geld’!
Persoonlijk
Een onafhankelijk en gediplomeerd advocaat schakelt u pas in als u hem nodig heeft. In dit geval direct na het ongeval. U kiest de advocaat zelf uit en kan bijvoorbeeld om referenties vragen. Ook kunt u aftasten of er een klik is.
Per maand, een x aantal uren per dossier
En het laatste, maar zeker niet minst belangrijke argument om niet te vertrouwen op een rechtsbijstandsverzekeraar is de tijd die men aan uw dossier besteedt. Voor iedere juridisch medewerker die bij een verzekeringsmaatschappij werkt, geldt dat hij zijn aandacht over meerdere dossiers moet verdelen.
Lang wachten
Voor een antwoord op een kleine vraag moet u gemiddeld genomen al behoorlijk lang wachten. U bent één van velen. En u kunt er vanuit gaan dat u niet die toewijding en zorg krijgt die u verdient. Dit is echt een groot verschil met advocaten die hun eigen praktijk hebben.
Het komt regelmatig voor dat er bij rechtsbijstandverzekeraars slechte service verleend wordt. Lees de ervaringen op de grotere internetfora, zoals Tros Radar (voorbeeld)
Uw belang op de eerste plaats
In plaats van er op te hopen dat een rechtsbijstandverzekering uw zaken ‘een beetje goed’ afhandelt, kunt u beter vertrouwen op een autonome en dus objectieve letselschade advocaat. Hoe lang uw zaak ook zal duren, uw belang komt bij hem altijd op de eerste plaats!
Wilt u meer letselschade tips, volg dan de link.