Wil je mijn vader zijn?
Veteraan voor het leven
Vandaag heeft ons kantoor het indrukwekkende boek van schrijver, veteraan en pleegvader van de zoon van de familie van sergeant Philip de Koning in ontvangst mogen nemen! Pieter van Geldorp, we hebben als kantoor een kleine bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek zie P172. Waarom er nooit informatie is gekomen om de familie van sergeant Philip de Koning te compenseren is tot op heden onbekend gebleven. De schrijver stelt dan ook voor om het boek aan de veteranen Ombudsman voor te leggen om daar grondige dossier studie naar de plegen.
Pieter van Geldorp, voor ons ben je niet alleen een veteraan en pleegvader maar ook een vasthoudende held!
Dit is het boek van een veteraan die in 1962 in Nieuw-Guinea diende en van 1979 tot 1982 tweemaal in Libanon. Het is geen gebruikelijk verhaal van een oud-militair en zijn vredesmissies. De schrijver neemt de lezer mee naar enige cruciale ervaringen als jong officier in onze voormalige kolonie Nieuw-Guinea. Vervolgens komt zijn periode in Libanon aan bod, met name de eerste periode.
In november 1979 deed zich daar een drama voor. Een jonge collega komt daags voor zijn verjaardag door geweld om het leven. Diens enige nabestaanden waren een moeder en een jongere broer. Na terugkeer uit Libanon ontfermt de schrijver zich over deze jongen en neemt hem aan als pleegzoon. Het leven van deze jongeman verloopt op een wijze die niemand had kunnen bedenken.
Door een grote fout van het Ministerie van Defensie raakt de pleegzoon in een diepe depressie die langdurige opname vergt. De auteur beschrijft zijn omgang met deze ernstige ontwikkeling, die zich niet tot eenmaal beperkt. Deze bijzondere relatie maakt duidelijk hoe ingrijpend de ervaringen zijn geweest op missie en hoe dit, lang na diensttijd, nog altijd het heden beïnvloedt.
Militair en veteraan ben je voor het leven.