U bent van achteren aangereden door een auto of ander motorvoertuig. Door de aanrijding heeft u letsel opgelopen (verwondingen, pijn, klachten).
U bent van achteren aangereden door een auto of ander motorvoertuig. Door de aanrijding heeft u letsel opgelopen (verwondingen, pijn, klachten). U zult waarschijnlijk te maken krijgen met extra onkosten. Als u door u verwondingen (tijdelijk) niet kunt werken, dan loopt u ook nog inkomsten mis.
Bij een aanrijding van achteren is bijna altijd de achterop aanrijder aansprakelijk. U heeft dan recht op een schadevergoeding. Dien een schadeclaim in en voorkom dat u blijft zitten met uw schade.
Onze letselschade advocaten staan klaar om u te helpen.
Meld uw schade en wij starten direct met het claimen van een schadevergoeding:
- Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk;
- Wij inventariseren uw schade;
- Wij voeren de juridische discussies;
- Wij begeleiden u stap voor stap naar een rechtvaardige vergoeding.
Handig om te weten. Het inschakelen van een letselschade advocaat hoeft u helemaal niets te kosten. Als de aansprakelijkheid wordt erkend, dan moeten ook de redelijke advocaatkosten worden vergoed door de tegenpartij!
Arbeidsongeschikt geraakt door aanrijding van achteren
Is het letsel zo erg dat u arbeidsongeschikt raakt? U moet er dan rekening mee houden dat u wordt ontslagen en een WIA uitkering moet aanvragen. Uw inkomen zal dan fors dalen! Wij berekenen uw huidige en toekomstige inkomensschade zodat u niets misloopt.
Wist u dat wij u ook rechtshulp kunnen geven in WIA-procedures. Kortom, alle hulp onder een dak.
Heeft u letselschade na een aanrijding van achteren en hulp nodig bij een schadeclaim?
“De heer Dolderman is mijns inzien een top-advocaat, hij is eerlijk en oprecht, geeft zeer goede adviezen en uitmuntende juridische hulp, voornamelijk op momenten dat het als cliënt erg lastig was de zaak te overzien of te begrijpen.” – Jeroen
Neem vandaag nog contact op
Boek hier een gratis consult
Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.
Waarom juridische hulp inschakelen?
- Trap niet in de valkuilen van de verzekeringsmaatschappij;
- Wees goed voorbereid op lastige, juridische discussies;
- Voorkom dat u met een deel van uw schade blijft zitten;
- Het hoeft u helemaal niets te kosten.
Bij een botsing van achteren is meestal sprake van een overtreding van artikel 19 Rvv. Dit artikel bepaalt dat altijd voldoende afstand van de voorligger moet worden gehouden. De achterop aanrijder is dus meestal schuldig en moet de schade betalen.
Oorzaak #1: onvoldoende afstand houden
Uit onderzoek van de politie blijkt dat 80% van de kop-staartbotsingen wordt veroorzaakt door een te korte afstand op de voorligger. Met andere woorden, er wordt te weinig afstand gehouden in het verkeer. Dit is veruit de grootste oorzaak van een aanrijding van achteren.
Een achterop botsing vindt vooral plaats op drukke wegen en tijdens de spitsuren (08.00-09.00 uur en 17.00-18.00 uur).
Oorzaak #2: onoplettendheid
Ook onoplettendheid blijkt een belangrijke oorzaak te zijn van een aanrijding van achteren. Een moment van afleiding door bijvoorbeeld het gebruik van een mobiele telefoon – kan ertoe leiden dat de automobilist te laat reageert en een botsing van achter niet meer voorkomen kan worden.
Dolderman Letselschade
Baanbrekende rechtspraak PTSS
Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.
Gratis zaak evaluatie
Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.
Stap 1
Dien uw claim in
Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.
Stap 2
Wij ondernemen actie
Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.
Stap 3
Wij strijden voor u
Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.
Laatste nieuws
Blogs
PX-10 een doorbraak – Militair Invaliditeit Pensioen (MIP) toegekend
“Operatorsyndroom”, in het bijzonder TBI (bTBI) en PTSS, vernietigen de levens van de operators in speciale eenheden in een alarmerend tempo
Wil je mijn vader zijn? Veteraan voor het leven
Indexatie Militair invaliditeitspensioen (MIP)
Nuttige informatie
Van achteren aangereden: wie is er fout?
De vraag wie aansprakelijk is voor een kop-staart botsing, wordt bepaald aan de hand van de verkeersregels. Bekende verkeersregels zijn bijvoorbeeld ‘rechts heeft voorrang’, ‘bij rood licht stoppen’ en ‘zoveel mogelijk rechts rijden’.
Bij een botsing achterop is meestal sprake van een overtreding van artikel 19 Rvv, dat bepaalt dat je altijd voldoende afstand moet houden op jouw voorligger.
Als een automobilist een auto-ongeluk veroorzaakt doordat hij van achteren tegen een ander voertuig is aangereden, dan wordt over het algemeen artikel 19 Rvv (onvoldoende afstand) overtreden. De achteropkomende automobilist heeft schuld aan het ongeluk en is aansprakelijk.
Uitzondering op algemene regel / eigen schuld
De algemene regel is dat, indien een kop-staart botsing plaatsvindt, de achteropkomende automobilist aansprakelijk is. Echter, er zijn uitzonderingen.
Eén van die uitzonderingen is dat een automobilist plotseling en zonder enige reden stopt, waardoor een ander voertuig achterop klapt. In deze situatie maakt het voorste voertuig een verkeersfout en heeft dus ook schuld aan de aanrijding. In dat geval zal de schuld verdeeld moeten worden.
Is er discussie over de schuldvraag? Neem contact met ons op en onze ervaren letselschadeadvocaten kunnen snel een eerste analyse maken over de aansprakelijkheid. Wij kunnen uw schadevergoeding claimen. Wij claimen een hogere vergoeding dan het aanbod wat de verzekeraar u doet.
Hoe hoog is de schadevergoeding?
De hoogte van de schadevergoeding bij een ongeval in het verkeer kan variëren van enkele honderden tot vele duizenden euro’s. De omvang van de schade hangt af van een groot aantal factoren:
- Ernst van het letsel, blijvend of tijdelijk letsel. Bij blijvend lichamelijk of geestelijk letsel is de schadevergoeding meestal hoger;
- Kosten, zijn er medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp etc;
- Gemiste inkomsten, overwerk, zwartwerk, pensioen
Wij weten welke schadeposten u kunt claimen na een kop-staartbotsing. Wij berekenen uw schade en dienen een schadeclaim in bij de tegenpartij. Neem nu contact met ons op. Ons enthousiaste letselteam staat klaar om u te helpen.
Wij berekenen uw totale schade
Als de tegenpartij de aansprakelijkheid voor de kop-staart botsing heeft erkend, dan vangt de schaderegeling aan. In de schaderegeling moeten verschillende werkzaamheden worden verricht voor het krijgen van een maximale schadevergoeding:
- Vaststellen van de medische schade door het verkeersongeluk;
- Inzichtelijk maken van de financiële schade;
- Berekening van de hoogte van de schade;
- Schadeclaim indienen bij de tegenpartij;
- Onderhandelen met de tegenpartij.
Veel voorkomende schadeposten zijn o.a.:
- Medische kosten;
- Reiskosten;
- Kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp;
- Kosten voor het inschakelen van klusjes- en tuinmannen;
- Minder inkomsten;
- Studie vertraging;
- Schade aan goederen.
Verhalen van schade
Het verhalen van schade op de automobilist die het ongeval heeft veroorzaakt, kent meerdere fasen. Normaal gesproken ziet het letselschadetraject er als volgt uit:
Fase 1: de tegenpartij – schuldige – aansprakelijk stellen;
Fase 2: hoogte schadevergoeding berekenen.
Tegenpartij aansprakelijk stellen
Als u een schadevergoeding wilt eisen bij de veroorzaker van de botsing (achterop), dan moet u starten met het aansprakelijk stellen van de automobilist (of zijn verzekeringsmaatschappij).
De andere automobilist moet in juridische zin aansprakelijk zijn voor het verkeersongeval. Zonder aansprakelijkheid, bestaat geen recht op schadevergoeding! Wie aansprakelijk is voor een aanrijding kan ingewikkeld zijn.
- Dolderman Letselschade Advocaat is gespecialiseerd in het claimen van schade na aanrijdingen. Wij hebben al veel slachtoffers succesvol geholpen. Mail ons voor hulp.
De totale schade berekenen
Als de veroorzaker van de aanrijding (meestal zijn verzekeraar) de aansprakelijkheid heeft erkend, dan kan een schadevergoeding worden geëist. De zogenaamde schaderegelingsfase vangt dan aan. In deze fase moeten een groot aantal werkzaamheden worden verricht voor een succesvolle schadeclaim:
- De financiële schade (en het bewijs) moet worden verzameld;
- De medische ongeval gevolgen moeten in kaart worden gebracht;
- Berekenen van de hoogte van de schadevergoeding;
- Schadeclaim indienen bij de tegenpartij;
- Onderhandelen over de uiteindelijke schadevergoeding.
Whiplash klachten na kop-staartbotsingen
Een whiplash wordt veroorzaakt door een heftige slingerbeweging van het hoofd. Het hoofd wordt krachtig voor- en achteruit bewogen. De meeste slachtoffers met whiplash klachten door een aanrijding van achteren, geneest binnen twee jaar na het ongeval.
Uit onderzoek blijkt echter dat 1 op de 5 slachtoffers ook na twee jaar klachten blijft houden.
- Is een ander aansprakelijk voor het ongeval? Dan heeft u recht op schadevergoeding. Gratis advies en hulp? Neem dan nu contact op!
Veel voorkomende klachten na kop-staart botsing.
Na een auto-ongeluk komen de volgende klachten bij slachtoffers regelmatig voor:
- Nekpijn, nekklachten;
- Hoofdpijn;
- Rugpijn en schouderpijn;
- Duizeligheid, vergeetachtigheid en concentratie problemen;
- Angst in het verkeer.
Klachten zoals pijn in de onderrug/ nekpijn na het ongeluk komen vaak voor
Bezoek de huisarts.
Als u betrokken bent geraakt bij een botsing van achteren, dan komt het voor dat u in eerste instantie door de adrenaline geen pijn of klachten heeft. Als de adrenaline uit het lichaam trekt zult u vervolgens merken dat u mogelijk toch nekklachten of andere klachten heeft.
Merkt u dat u klachten heeft na de botsing, neem dan direct contact op met uw huisarts of bezoek de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Vertel dat u betrokken bent geweest bij een aanrijding en omschrijf zo volledig mogelijk uw klachten.
- Schadevergoeding claimen? Huisbezoek mogelijk! Kunt u door uw klachten niet naar ons advocatenkantoor komen? Onze letselschade advocaat komt u thuis bezoeken. Direct contact voor een afspraak?
Team
Ontmoet onze deskundigen
Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden
Wij vechten om u te geven wat u verdient.
Uitspraken en schikkingen
We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.