Bent u als gewezen militair invalide als gevolg van buitengewone omstandigheden (zoals een uitzending of oorlogssituatie), dan heeft u mogelijk recht op een Militair Invaliditeitspensioen.
Militair Invaliditeitspensioen (MIP)
Bent u als gewezen militair invalide als gevolg van buitengewone omstandigheden (zoals een uitzending of oorlogssituatie), dan heeft u mogelijk recht op een Militair Invaliditeitspensioen. Denk erom u moet de MIP zo snel mogelijk aanvragen. Aanvragen vanaf de leeftijd vanaf 65 jaar worden niet door het ABP in behandeling genomen!
Daar zijn voorwaarden aan verbonden:
- U was beroepsmilitair, reservist of dienstplichtig militair.
- Uw aandoening of gebrek heeft te maken met de uitoefening van de militaire dienst.
- De mate van uw invaliditeit is 10% of meer.
Zolang u invalide bent, ontvangt u invaliditeitspensioen. Houd er rekening mee dat het ABP het pensioen zal herberekenen zodra u 65 jaar wordt. Bent u daarnaast ook arbeidsongeschikt, dan heeft u mogelijk recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen.
Mogelijk heeft u nog recht op een hobby vergoeding!
Als deze dienstverbandaandoening een gevolg is van werk onder buitengewone omstandigheden (zoals een uitzending of oorlogssituatie) dan heeft u mogelijk recht op voorzieningen. Is uw dienstverbandaandoening al van voor 1 januari 1998? Dan maakt het geen verschil of het onder buitengewone omstandigheden gebeurde of niet. De meest voorkomende voorzieningen zijn:
- vervoer
- rolstoelen
- conditietraining
- aangepaste fiets
- hobby en ontspanning (de hobby vergoeding)
- aanpassen woning of verhuizing
- uitgaven voor huishoudelijke hulp
Neem vandaag nog contact op
Boek hier een gratis consult
Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.
Bijzonder invaliditeitsverhoging
Heeft u recht op een Militair InvaliditeitsPensioen? Mogelijk heeft u ook recht op een ‘bijzondere invaliditeitsverhoging’. De hoogte van de verhoging is afhankelijk van:
- Wanneer u bent ontslagen.
- De mate van invaliditeit (door een arts vastgesteld).
- Of een daling van het invaliditeitspercentage is te verwachten.
Als u overlijdt
Aanvragen MIP
Beschrijf uw klachten (in het kort) en geef ook aan waarom u denkt voor de uitkering in aanmerking te komen. Het ABP gaat contact met een opnemen door middel van een “zorgcoordinator”. Deze zorgcoordinator” is in dienst van het ABP en vaak gedetacheerd bij “de basis” van het Veteranen Instituut. Aansluitend zal de zorgcoordinator u nog een “fomulier” toe sturen (deze is vrij uitgebreid) en zal u uitnodigen voor een gesprek.
Stuur uw brief aan: ABP BRD / Postbus 4490 / 6401 CZ Heerlen
Wilt u kosteloos advies betreffende het insturen van uw brief aanvragen MIP aan het ABP?
Mail uw reeds opgestelde brief aan het service team DLSA. Wij zullen deze mogelijk aanpassen en voorzien van een advies. Service team DLSA –> Mail: legal@dlsa.nl
Dolderman Letselschade
Baanbrekende rechtspraak PTSS
Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.
Gratis zaak evaluatie
Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.
Stap 1
Dien uw claim in
Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.
Stap 2
Wij ondernemen actie
Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.
Stap 3
Wij strijden voor u
Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.
Laatste nieuws
Blogs
Aangereden op de fiets: de 10 meest gemaakte fouten bij de afhandeling
Team
Ontmoet onze deskundigen
Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden
Wij vechten om u te geven wat u verdient.
Uitspraken en schikkingen
We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.