Een ongeluk tussen een auto en een fietser. Bent u als fietser aangereden door een automobilist? Dan is de kans groot dat u schade heeft. Dat is al vervelend genoeg. Moet u er dan ook nog zelf voor zorgen dat uw schade vergoed wordt?
Gelukkig zijn er gespecialiseerde letselschadeadvocaten die u van A tot Z kunnen begeleiden in uw letselschadeprocedure. Is er sprake van een ongeluk auto – fiets? Schakel dan direct een letselschadeadvocaat in.
Hieronder hebben wij de 10 belangrijkste redenen voor het inschakelen van een letseladvocaat voor u op een rijtje gezet:
1. Gratis eerste kennismakingsgesprek en beoordeling van uw positie
Als u een letselschadeadvocaat van DLA inschakelt, heeft u altijd een eerste gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend. U zit dus niet vast aan een procedure.
Tijdens dat gesprek wordt het ongeluk besproken en wordt gekeken of uw zaak geschikt is voor het starten van een letselschadeprocedure. Soms is een letselschadeprocedure juist af te raden. Dat is bijvoorbeeld het geval als u geen bewijs heeft van hoe het ongeval heeft plaatsgevonden – of als uw schade erg laag is.
Dan zitten aan het opstarten van een procedure mogelijk kosten verbonden die hoger zullen zijn dan de uiteindelijke opbrengst. Onze letselschadeadvocaten beoordelen uw positie en zullen u adviseren of het wel / niet verstandig is om een procedure op te starten.
Tip: ongeluk auto – fiets? Bekijk dan ook onze pagina op de fiets aangereden door een auto.
2. U weet wat uw rechten en plichten zijn
Tijdens het kennismakingsgesprek worden uw rechten en plichten natuurlijk al kort besproken, maar ook tijdens de procedure zal uw advocaat u steeds op de hoogte houden van uw rechten en plichten.
Aan een letselschadeprocedure zitten veel haken en ogen, bijvoorbeeld als u zelf (deels) veroorzaker bent geweest van het ongeluk, doordat u door rood fietste. Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid?
En als de aansprakelijkheid eenmaal is erkend, komt dan alle schade voor vergoeding in aanmerking of moet u er ook voor zorgen dat uw schade zo laag mogelijk blijft? Dat zijn vragen die uw advocaat voor u kan beantwoorden.
Zie ook ons artikel: Aangereden op de fiets? 20 veel gestelde vragen en antwoorden.
Zo weet u wat uw rechten en plichten zijn en bestaan er in de letselschadeprocedure geen onduidelijkheden.
3. Deskundige rechtshulpverlening
U kunt er vanuit gaan dat onze letselschadeadvocaten deskundig zijn op het gebied van letselschade. Onze dagelijkse praktijk bestaat voor het merendeel uit letselschadezaken. Wij onderscheiden ons dan ook door specialisatie.
Dat ziet u niet alleen terug in de persoonlijke begeleiding die wij u bieden tijdens het letselschadeproces, maar ook in onze inzet om een volledige vergoeding van uw schade te behalen.
4. Volledige schadevergoeding
Voor een volledige schadevergoeding is het erg belangrijk dat u weet waar u recht op heeft. Veel mensen weten niet exact waaruit letselschade precies bestaat.
De schade aan uw fiets is vaak geen probleem, maar heeft u bijvoorbeeld recht op een vergoeding als u naar het ziekenhuis moet? Of als u hulp moet inschakelen omdat u niet al uw huishoudelijke taken meer kunt verrichten?
Uw letseladvocaat weet welke schadeposten er voor vergoeding in aanmerking komen en weet hoe hij uw schade volledig moet begroten.
Ongeluk auto – fiets? Bekijk ook: 30 schadeposten die u kunt claimen
5. U hoeft zelf geen contact met de automobilist of verzekeraar op te nemen
Uw letselschadeadvocaat zal de automobilist namens u aansprakelijk stellen voor het ontstaan van het ongeluk. Is al duidelijk waar de automobilist verzekerd is voor aansprakelijkheid? Dan zal uw advocaat direct contact opnemen met de verzekeraar.
Zo hoeft u zelf niet op te boksen tegen de deskundigheid van de verzekeraar. Het is namelijk in het belang van de verzekeraar om zo weinig mogelijk geld uit te keren. Uw advocaat zorgt er als gespecialiseerde professional voor dat u toch een redelijke vergoeding van uw schade ontvangt.
6. Zorgen worden uit handen genomen
Uw letseladvocaat begeleidt u van A tot Z:
- Wij stellen de automobilist aansprakelijk;
- wij hebben tussendoor steeds contact met uw wederpartij om eventueel een voorschot op uw schadevergoeding te vragen en;
- wij vangen de juridische problematiek voor u op.
Dat betekent overigens niet dat u niet bij het proces wordt betrokken. Uw advocaat houdt u van elke stap in de letselschadeprocedure op de hoogte. Hij zal altijd eerst uw toestemming vragen voordat belangrijke informatie wordt doorgestuurd. Of wanneer er belangrijke stappen worden genomen richting uw wederpartij.
7. U kunt zich volledig richten op uw herstel
Bent u aangereden op de fiets en heeft u klachten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw huisarts en kijk of een doorverwijzing naar een specialist misschien nodig is. Het is natuurlijk het belangrijkst dat u zo snel mogelijk weer de oude wordt.
Als u een letselschadeadvocaat inschakelt, regelt hij vervolgens uw letselschadetraject. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over lastige onderhandelingen met de wederpartij, maar kunt u zich volledig richten op uw
herstel.
De buffer die uw advocaat vormt tussen uw wederpartij en u zorgt er ook voor dat u minder stress ervaart in het afhandelen van uw schadevergoeding.
8. Uw letseladvocaat komt bij u thuis langs als dat nodig is
Soms is het erg handig om elkaar uitgebreid te spreken over uw herstel en het verloop van uw letselschadeprocedure. Ons kantoor is centraal in Utrecht gelegen en is goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.
Toch is het juist in letselschadezaken goed denkbaar dat u door uw klachten helemaal niet mobiel bent, en dus niet naar ons kunt komen. In dat geval komt uw advocaat gewoon bij u thuis langs. Wij behandelen zaken door heel Nederland.
Tip: ongeluk auto – fiets? Stel de automobilist zo snel mogelijk aansprakelijk. Volg de link en bekijk onze tips.
9. Uw letselschadeadvocaat zorgt voor een zo vlot mogelijke procedure
Letselschadeprocedures staan erom bekend dat ze veel tijd in beslag nemen. Een gemiddelde letselschadeprocedure duurt 2,5 tot 3 jaar. Dat heeft verschillende oorzaken:
- Een belangrijke factor is natuurlijk uw herstelproces. Zolang u nog onder behandeling staat voor uw klachten is uw definitieve schade namelijk niet helemaal te begroten.
- Ook heeft u te maken met verschillende partijen die het proces kunnen vertragen.
Zo moet uw medische informatie worden opgevraagd bij uw behandelaars, moet de wederpartij reageren op toegestuurde stukken, moet soms advies worden gevraagd van een medisch adviseur of moet een expertise worden uitgevoerd.
Al deze professionele partijen hebben het druk en hebben tal van zaken in behandeling. Het gebeurt daarom regelmatig dat uw procedure onnodige vertraging oploopt, doordat een partij niet tijdig reageert.
Wij zorgen ervoor dat u toch een tijdelijke reactie kunt verwachten. Als er niet binnen een redelijke termijn wordt gereageerd op een verzoek, kan uw advocaat een klacht indienen en zo alsnog een reactie afdwingen. In het gekste geval kan uw advocaat zelfs een schadevergoeding vragen wegens de onredelijke vertraging.
Uw letseladvocaat waarborgt dus altijd dat uw letselschadeprocedure zo vlot mogelijk verloopt.
10. Uw advocaat zorgt voor een correcte afsluiting van uw dossier
Zelfs letselschadeprocedures komen tot een eind. Hoe uw letselschadeprocedure wordt afgesloten verschilt per zaak.
In veel gevallen kan uw procedure worden afgesloten doordat een definitieve (finale) schaderegeling wordt getroffen met uw wederpartij. Die schaderegeling bestaat vaak uit een slotbetaling van de schadevergoeding.
Uw advocaat zal namens u contact opnemen met de wederpartij om te kijken of een redelijke schaderegeling kan worden getroffen.
Als er geen onderlinge schaderegeling mogelijk blijkt, dan staat altijd nog de weg naar de rechter open. Ook hierin kan uw advocaat u bijstaan.
Een gerechtelijke procedure wordt beëindigd met een uitspraak. Uw advocaat stuurt die uitspraak naar u op en informeert u wat de uitspraak voor u betekent. In veel gevallen hoeft het gelukkig niet zover te komen en is een onderlinge schaderegeling mogelijk.
Wordt een betalingsvoorstel gedaan waarmee u akkoord gaat, dan zal uw advocaat zorgen dat de regeling schriftelijk wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.
Deze overeenkomst controleert uw advocaat en zal daarna naar u worden doorgestuurd ter ondertekening.
Uw advocaat zorgt dus ook voor het laatste contact tussen u en uw wederpartij en vraagt u ook altijd om een seintje te geven zodra u de schadevergoeding heeft ontvangen. Pas nadat u de volledige schadevergoeding heeft ontvangen, wordt uw dossier afgesloten.
Ongeluk auto – fiets? Schakel direct een letselschadeadvocaat in!
Als u het slachtoffer bent geworden van een ongeluk op de fiets, is het al vervelend genoeg als u klachten heeft en
schade lijdt. Blijf niet met uw schade zitten en schakel een letselschadeadvocaat in.
Uw advocaat begeleidt u in het proces en neemt uw zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Uw advocaat zorgt voor een redelijke vergoeding van uw schade en tot een goede afronding van uw zaak.
Aanrijding auto – fiets, wat nu? Download gratis stappenplan
Bent u als fietser betrokken geweest bij een ongeval (fietser – auto) en wilt u een advocaat inschakelen? Klik dan hier en vul het contactformulier in.
Aanrijding auto – fiets, wat nu? Download gratis stappenplan
Plaats een reactie
Bent u door één van onze advocaten bijgestaan in uw letselschadeprocedure? Geef hieronder uw mening over onze begeleiding in uw zaak. Uiteraard kunt u ook vragen stellen: