Bent u gewond geraakt door een ongeluk met een machine? Heeft u letsel opgelopen en maakt u daardoor extra kosten en loopt u inkomsten mis? Uw baas is waarschijnlijk aansprakelijk en moet een vergoeding betalen voor uw schade.
Bent u gewond geraakt door een ongeluk met een machine? Heeft u letsel opgelopen en maakt u daardoor extra kosten en loopt u inkomsten mis? Uw baas is waarschijnlijk aansprakelijk en moet een vergoeding betalen voor uw schade. Wij leggen contact met uw werkgever en claimen uw schade.
De voordelen:
- Geen juridische zorgen meer: wij nemen u al het werk uit handen
- Meer rust: u kunt de tijd nemen om rustig te herstellen
- Hoge schadevergoeding: dankzij samenwerking met verschillende specialisten
Ongeluk met machine? Klik hier en vertel ons wat er precies is gebeurd. U ontvangt gratis juridisch advies. Wij werken voor slachtoffers uit heel Nederland.
Gratis advies. U heeft verwondingen opgelopen na een ongeluk met een machine? Wij bieden u gratis juridisch advies. Neem contact op zodat wij u kunnen informeren. Wij begeleiden u van A tot Z gedurende het letselschadetraject. Klik hier en vertel ons wat er is gebeurd
Aansprakelijkheid van de werkgever bij ongelukken op het werk
De werkgever heeft de plicht om maatregelen te treffen om een ongeluk tijdens het werk zoveel mogelijk te voorkomen. Dat betekent in ieder geval dat er goedwerkende machines gebruikt moeten worden.
Op het moment dat een werknemer met een defecte machine moet werken – en daardoor gebeurt een ongeluk, dan is de kans zeer groot dat de werkgever aansprakelijk is voor de letselschade van de werknemer. De baas moet immers zorgen voor een veilige werkomgeving. Dit geldt ook bij letsel, opgelopen tijdens het gebruik van een machine. Uw werkgever moet er namelijk alles aan doen om een ongeluk te voorkomen.
“In 2008 heb ik een ernstig ongeval op het werk gehad. Ik ben met mijn hand onder een pers gekomen waardoor mijn vinger is geamputeerd. Door het letsel kan ik niet meer werken. In eerste instantie werd ik bijgestaan door een jurist van een rechtsbijstandverzekering. De werkgever wilde geen schadevergoeding betalen en gedurende 6 jaar is er niets gebeurd!
Toen ik mr. Dolderman inschakelde heeft hij gelijk een procedure gestart. Voordat de rechter uitspraak deed erkende mijn werkgever aansprakelijkheid en kreeg ik direct een fors voorschot betaald. Bedankt voor de snelle en deskundige hulp.” – M. Dogan
Neem vandaag nog contact op
Boek hier een gratis consult
Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.
Inschakelen arbeidsinspectie na een arbeidsongeval.
Een werkgever is verplicht een arbeidsongeval bij de arbeidsinspectie te melden als:
- De werknemer komt te overlijden;
- Blijvend letsel oploopt;
- In het ziekenhuis wordt opgenomen.
Wordt een ongeval ten onrechte niet gemeld, kan de werkgever een boete krijgen van maximaal € 50.000,00. Ongevallen op het werk kunnen worden gemeld via: 0800-5151.
Na de melding voert de arbeidsinspectie onderzoekt uit naar de toedracht van het ongeval. De ongevalssituatie mag dus niet gewijzigd worden!
Onze letselschade advocaten geven hulp aan werknemers na een val op of tijdens het werk. Wij begeleiden slachtoffers stap voor stap, gedurende het gehele letselschade traject.
Dolderman Letselschade
Baanbrekende rechtspraak PTSS
Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.
Gratis zaak evaluatie
Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.
Stap 1
Dien uw claim in
Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.
Stap 2
Wij ondernemen actie
Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.
Stap 3
Wij strijden voor u
Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.
Laatste nieuws
Blogs
Letsel door blootstelling Chroom 6 bij defensie
Werkgever aansprakelijk voor letselschade door val van trap
Minister van defensie aansprakelijk voor RSI
Werkgever niet aansprakelijk voor val uitzendkracht op voorterrein
Tachtig tot honderd dodelijke arbeidsongevallen per jaar.
Werkgever aansprakelijk voor letsel bij sloopwerkzaamheden
Waar kunnen we u bij helpen?
Eigen schuld of eigen risico van de werknemer komt bij een arbeidsongeval zelden voor. Werknemers worden juridisch extra beschermd. Dat betekent dat ook in het geval de werknemer zelf eigen schuld heeft aan het ongeval met de machine, de werkgever toch aansprakelijk kan zijn voor de schade. Eigen schuld of eigen risico van de werknemer wordt zelden door een rechter aangenomen.
De praktijk leert dat het werken met een aantal machines het risico op letselschade vergroot. De machines zijn naar hun aard gevaarlijk. Onderstaande ongevallen komen vaak voor en leiden vaak tot ernstig en blijvend letsel:
- Ongeluk met zaagmachine;
- Ongeluk met persmachine;
- Ongeluk met zetbank;
- Ongeval met draaibank;
- Ongeval met transportband;
- Ongeval met freesmachine.
Een beknelling komt het vaakst voor.
Als u wordt geconfronteerd met letsel doordat een collega een fout maakt bij het bedienen van een machine, dan is de kans groot dat de werkgever dan aansprakelijk is voor uw schade. De werkgever moet de werknemer dan een vergoeding betalen. Het bedrijf waarvoor u werkt is verantwoordelijk voor fouten van werknemers.
Gratis letselschade advies of een huisbezoek? Kom langs of bel voor gratis advies. Wanneer een slachtoffer van een ongeluk tijdens het werk door zijn lichamelijke klachten niet naar ons advocatenkantoor kan komen, dan kunnen we ook naar u komen.
Als u letsel heeft opgelopen na een ongeval, komt er veel op u af. U kunt vragen hebben over de behandeling van uw dossier, de kosten van een letselschadeadvocaat, geschillen met de verzekeraar, de vergoeding van het eigen risico, de aansprakelijkheid van uw werkgever, etc.
Klik hier en bekijk de 20 meest gestelde vragen. Zodoende raakt u goed geïnformeerd.
Als u het slachtoffer bent van een ongeval op het werk en de werkgever is aansprakelijk, dan kan de werknemer een vergoeding krijgen voor de gemaakte kosten en gemiste inkomsten. Daarnaast kan de werknemer smartengeld claimen.
Smartengeld is een vergoeding voor het leed, de pijn en het verdriet van het slachtoffer. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van een groot aantal factoren zoals o.a.:
- de ernst van het letsel; is het letsel blijvend
- de aard van het ongeval;
- en de leeftijd van het slachtoffer.
Bent u werkzaam via een uitzendbureau en bent u gewond geraakt op het werk? In zo’n geval kan het slachtoffer zowel het uitzendbureau als het bedrijf aansprakelijk stellen (waar het ongeval plaatsvond).
Inschakelen arbeidsinspectie na een arbeidsongeval.
Een werkgever is verplicht een arbeidsongeval bij de arbeidsinspectie te melden als:
- De werknemer komt te overlijden;
- Blijvend letsel oploopt;
- In het ziekenhuis wordt opgenomen.
Wordt een ongeval ten onrechte niet gemeld, kan de werkgever een boete krijgen van maximaal € 50.000,00. Ongevallen op het werk kunnen worden gemeld via: 0800-5151.
Na de melding voert de arbeidsinspectie onderzoekt uit naar de toedracht van het ongeval. De ongevalssituatie mag dus niet gewijzigd worden!
Onze letselschade advocaten geven hulp aan werknemers na een val op of tijdens het werk. Wij begeleiden slachtoffers stap voor stap, gedurende het gehele letselschade traject.
Team
Ontmoet onze deskundigen
Wat wij bieden
Onze Specialismen
Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden
Wij vechten om u te geven wat u verdient.
Uitspraken en schikkingen
We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.