Verzamel zoveel mogelijk bewijs. Volgt u deze raadgeving op, dan zult u concreet kunnen onderbouwen dat u schade heeft geleden.
Als slachtoffer van een ongeval heeft u recht op vergoeding van de door u geleden letselschade.
Dat wil zeggen; alle materiële en immateriële schade die ontstaan is als gevolg van het ongeluk.
Onder ongelukken vallen bedrijfs- en verkeersongevallen, maar ook bepaalde medische fouten en bijvoorbeeld een hondenbeet. De kern van nummer 8 in deze serie tips is: verzamel zoveel mogelijk bewijs van het opgelopen letsel.
Alles vastleggen en verklaringen opnemen
Maak foto’s van de schade aan uw voertuig, kleding en eventueel andere bezittingen. In het geval van verwondingen, raden we u aan direct na het ongeval foto’s te maken.
Bij bewijs kunt u ook denken aan verklaringen van hulpverleners, andere betrokkenen en omstanders. En vergeet ook niet de verklaring van uw eigen huisarts!
Veranderen of verergeren uw klachten, blijf foto’s maken en houd contact met uw arts of artsen. In iedere letselschadezaak wordt namelijk gekeken naar schade die direct tijdens het ongeluk is ontstaan én naar de gevolgschade oftewel toekomstige schade.
Schade aantonen
Alle schade die u kunt aantonen, zult u uiteindelijk vergoed krijgen. Het aantonen is een kwestie van direct na het ongeluk beginnen met het verzamelen van bewijsstukken. En ons advies is: houd dit vol zolang de zaak loopt.
Documenteer alles wat verband houdt met het ongeval. U zult dan uiteindelijk de vergoeding krijgen, waar u recht op heeft. Verzamel zoveel mogelijk bewijs. Een goede letselschade advocaat kan u helpen uw schade zorgvuldig inzichtelijk en aantoonbaar te maken.
(aanvullende tip: is er sprake van een verkeersongeval, vul dan direct het schadeformulier in. Dit dient te gebeuren op de plek van het ongeval. Vraag omstanders zo nodig om hulp. Op de volgende website vindt u een artikel met downloadbaar schadeformulier + uitleg en voorbeeld. Of gebruik de app.)