FAQ

Vragen whiplash

26 meest gestelde vragen bij whiplash

Whiplash letselschade

U heeft een whiplash opgelopen. U heeft last van lichamelijke / psychische klachten. Hierdoor maakt u extra kosten en loopt u inkomsten mis. U lijdt letselschade. Dit zijn de meest gestelde vragen van slachtoffers met whiplash letsel.

Antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem dan meteen contact met ons op. Vertel ons over uw situatie en ontvang een gratis juridisch advies.

Wij verlenen rechtsbijstand aan slachtoffers die door een ongeluk of gebeurtenis geconfronteerd worden met een whiplash – en daar de nadelige financiële gevolgen (schade) van ondervinden. Bij whiplash letsel, claimen wij uw schadevergoeding. Onze dienstverlening voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. U kunt zich volledig concentreren op uw herstel.

Neem vandaag nog contact op

Boek hier een gratis consult

Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.

Claim schadevergoeding bij een whiplash

Heeft u een whiplash opgelopen door de schuld van een ander? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk uw schadevergoeding claimt. Druk op de onderstaande knop.

Vertel ons meer over uw situatie of meld direct uw schade. Onze dienstverlening voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. U ontvangt nuttige juridische adviezen. Vul het antwoordformulier in en wij nemen contact met u op.

Nuttige informatie

Na een aanrijding, is het belangrijk dat u weet wat u moet doen. Niet alleen in het kader van uw gezondheid, maar ook voor het claimen van schadevergoeding.

De belangrijkste stappen na een aanrijding:

  • Breng uzelf in veiligheid;
  • Verzamel bewijs (o.a. getuigenverklaringen);
  • Vul het schadeformulier volledig en correct in (incl. handtekening!);
  • Bezoek huisarts, spoedeisende hulp, ziekenhuis.

Een whiplash ontstaat door een plotselinge en heftige slingerbeweging van het hoofd (van voor naar achteren of van links naar rechts). Door de plotselinge slingerbeweging van het hoofd, raken de spieren in de nekregio overbelast en treden er verschillende klachten op, onder andere:

  • Nekpijn;
  • Hoofdpijn;
  • Oorsuizen;
  • Slecht slapen.

De meeste slachtoffers met whiplash klachten, herstellen op korte, dan wel middellange termijn. Echter, er zijn ook slachtoffers die – ondanks medische behandelingen – gedurende lange tijd of blijvend last blijven houden van whiplash klachten.

Een slachtoffer met een whiplash heeft vaak te maken met de volgende klachten:

  • Hoofdpijn;
  • Nekpijn, stijve nek;
  • Pijn in schouder en nek;
  • Slecht slapen;
  • Vermoeid;
  • Concentratieklachten;
  • Overgevoelig voor geluid en licht;
  • Angstig;
  • Prikkelbaar.

U heeft een whiplash opgelopen. Wat te doen?

  • Het allerbelangrijkste is dat u zich onder medische behandeling laat stellen. Ga dus direct naar de huisarts of spoedeisende hulp van het ziekenhuis en laat u behandelen. Blijven de klachten aanhouden, ga dan terug naar de huisarts;
  • Neem contact met ons op. Als whiplash advocaten begeleiden wij slachtoffers naar de optimale schadevergoeding. Wij stellen de tegenpartij voor u aansprakelijk, berekenen uw schadevergoeding, dienen uw schadeclaim in en eisen uw schadevergoeding op. Hoe sneller wij de tegenpartij voor u aansprakelijk kunnen stellen, des te sneller u een voorschot op de schade kunt ontvangen;
  • Tot slot is het verstandig om een dagboekje bij te houden waarin u alle schadeposten opschrijft (bewaar ook bonnetjes, aankoopfacturen, loonstroken, jaaropgaven, etc).

Letselschade is een combinatie van letsel en schade. Letsel is de benaming voor de medische gevolgen van een ongeval (lichamelijk of psychisch). Schade is het financiële nadeel door het letsel.

Een voorbeeld van letselschade:

Meneer K staat stil voor het stoplicht en wordt door een auto van achteren aangereden. Door de botsing heeft hij last hoofdpijn, slecht slapen, vermoeidheid en moeite met concentreren.

Het letsel: diverse whiplash klachten.

Door de klachten kan meneer K een aantal weken niet werken en loopt hij overwerk mis. Ook krijgt hij een rekening van zijn ziektekostenverzekeraar voor de medische behandeling na de aanrijding.

De schade: kosten medische behandeling, mislopen overwerkvergoeding.

Heeft u whiplash klachten door een ongeval? Vertel ons wat er is gebeurd en wij nemen contact met u op. U ontvangt een gratis juridisch advies. Onze dienstverlening voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

  • Altijd gratis juridisch advies;
  • Aansprakelijk stellen tegenpartij;
  • Verzamelen bewijzen van schade;
  • Berekenen hoogte whiplash schadevergoeding;
  • Afdwingen voorschotten.

De partij die het ongeval heeft veroorzaakt, is vaak aansprakelijk voor uw whiplash schade. Bent u bijvoorbeeld betrokken geweest bij een kop-staart botsing? Normaal gesproken is de partij die u vanachter heeft aangereden, juridisch aansprakelijk voor uw letsel. De aansprakelijke partij zal u, bij volledige aansprakelijkheid, alle schade moeten vergoeden, die voortkomt uit het whiplash letsel.

Als de tegenpartij (meestal zijn verzekeraar) de aansprakelijkheid niet erkent, dan heeft het slachtoffer een groot probleem. Immers, zolang de aansprakelijkheid niet wordt erkend, draait een slachtoffer zelf op voor zijn whiplash schade.

Wat te doen als de aansprakelijkheid niet wordt erkend? Schakel de hulp van een whiplash advocaat in, neem contact met ons op. Na een beoordeling van de feiten en bewijzen, kunnen wij een gerechtelijke procedure voor u starten. Het ongeval wordt dan ter beoordeling aan de rechter voorgelegd. De rechter oordeelt vervolgens over de vraag of de tegenpartij aansprakelijk is.

Wist u dat schaderegelaars en juristen van letselschadekantoren geen procedures voor hun cliënten kunnen voeren! U begrijpt wel wat dat betekent voor die slachtoffers! Zij blijven zitten met hun schade! Aangezien een whiplash meestal gepaard gaat met forse financiële schade, kunnen de gevolgen (op korte / lange termijn) ernstig zijn.

Wilt u een gratis adviesgesprek met een whiplash advocaat? Door onze deskundigheid en kennis van de wet en het recht, kunnen wij vrij snel beoordelen of de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letsel. Vul het contactformulier in en vertel ons wat er is gebeurd

Ook als de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent, kan de tegenpartij betwisten dat uw whiplash klachten zijn ontstaan door het ongeval. Dat betekent dat de tegenpartij stelt dat uw letsel niet is ontstaan door het ongeval. Resultaat: de tegenpartij betaalt geen schadevergoeding uit.

Wat nu te doen? Neem contact met ons op, wij kunnen u direct ondersteunen. Een medisch adviseur kan uw whiplash klachten beoordelen en wij gaan de discussie met de tegenpartij aan.

Blijft de tegenpartij ontkennen dat u whiplash klachten heeft, dan kunnen onze whiplash advocaten voor u naar de rechter gaan, met het verzoek aan de rechter om een medisch deskundige in te schakelen. De medisch deskundige kan dan een beoordeling maken over het bestaan van de whiplash klachten en de relatie met het ongeluk.

Tegenpartijen zijn over het algemeen niet blij met dit soort procedures. Vaak is het dreigement van een dergelijke procedure al genoeg om de klachten erkend te krijgen!

Wist u dat schaderegelaars en experts van letselschadebureau’s geen gerechtelijke procedures voor hun cliënten kunnen voeren? Deze cliënten krijgen dus geen schadevergoeding als de tegenpartij de whiplash klachten niet erkent. Kies dus voor een whiplash advocaat, wij ondersteunen u gedurende het gehele traject!

Ja, als blijkt dat de tegenpartij (meestal de WA-verzekeraar) aansprakelijk is. Zodra de aansprakelijkheid voor het ongeval wordt erkent, moeten alle kosten en gemiste inkomsten worden vergoed. Er dient een volledige schadeloosstelling plaats te vinden. Ook heeft u bij whiplash klachten, recht op smartengeld.

De aansprakelijkheid is dus de eerste stap in het verkrijgen van een letselschadevergoeding. Zonder aansprakelijkheid, geen schadevergoeding! Weigert de tegenpartij de aansprakelijkheid te erkennen, dan leggen wij, in overleg met u, uw zaak aan de rechter voor.

Wist u dat de tegenpartij, na erkenning van de aansprakelijkheid, ook de redelijke advocaatkosten moet vergoeden? Het inschakelen van een whiplash advocaat hoeft u dus helemaal niets te kosten!

Ja, als de tegenpartij de aansprakelijkheid voor het whiplash letsel heeft erkend, dan kan een voorschot op de uiteindelijke schadevergoeding worden gevraagd.

Een voorschot is belangrijk omdat een slachtoffer van een ongeval met letsel, vaak al direct na het ongeval te maken krijgt met allerlei kosten. Deze kosten (denk bijvoorbeeld aan medische kosten, zoals eigen risico ziektekostenverzekering) zal een slachtoffer eerst zelf moeten betalen. Met een voorschot kan een slachtoffer zijn rekeningen betalen.

Kortom, bent u het slachtoffer van een ongeval en heeft u whiplash schade? Wacht niet en claim snel uw schade.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze letselschadespecialisten geeft u gratis juridisch advies. Natuurlijk kunnen we ook gelijk een schadeclaim indienen en voorschotten aanvragen.

Heeft u whiplash klachten door een ongeval? U ontvangt een gratis juridisch advies. Onze dienstverlening voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

  • Altijd gratis juridisch advies;
  • Aansprakelijk stellen tegenpartij;
  • Verzamelen bewijzen van schade;
  • Berekenen hoogte whiplash schadevergoeding;
  • Afdwingen voorschotten.

Als is vastgesteld dat de whiplash klachten in relatie staan met het ongeval, dan wordt de volledige materiële en immateriële schade vergoed. Dat betekent dat alle gemaakte kosten, gemiste inkomsten en het smartengeld moeten worden vergoed.

De hoogte van uw whiplash schadevergoeding kan pas worden berekend, zodra u volledig van uw klachten bent hersteld. Op dat moment is de omvang van uw schade pas bekend. Lees verder bij vraag 12.

Veel voorkomende schadeposten bij whiplash letsel zijn onder andere:

  • Medische kosten;
  • Reiskosten voor het bezoeken van artsen;
  • Kosten voor verblijf in ziekenhuis of revalidatiekliniek;
  • Kosten voor huishoudelijke hulp;
  • Kosten voor klussen in de woning en tuin;
  • Loopbaanschade, missen van overwerk / promotie / bonus en pensioenschade;
  • Advocaatkosten;

Over de hoogte van de whiplash schadevergoeding kan zo eigenlijk niets worden gezegd. Dat klinkt flauw, maar hoeveel schadevergoeding u ontvangt, is nu eenmaal afhankelijk van een zeer groot aantal factoren. De omvang van de schade zal per slachtoffer individueel vastgesteld moeten worden. Wij berekenen uw schade en claimen uw schadevergoeding bij de tegenpartij.

Het ene slachtoffer met whiplash klachten is na 3 weken hersteld en het andere slachtoffer kan blijvend letsel hebben en raakt misschien volledig arbeidsongeschikt. De schade zal dan ook enorm verschillen.

Op het moment dat het slachtoffer medisch is uitbehandeld voor de whiplash klachten – er is sprake van een medische eindsituatie -, dan pas kan de totale schadevergoeding worden uitberekend. Onze whiplash advocaten maken deze berekening voor u.

Het claimen van een whiplash schadevergoeding is een ingewikkeld traject:

– Het is erg belangrijk dat zo veel als mogelijk bewijs wordt verzameld van de schade, zowel op medisch- als op financieel niveau. Dat betekent dat allereerst alle medische- en financiële gegevens verzameld moeten worden.

– Vervolgens moet een schadestaat worden gemaakt, waarmee alle schade (en uitgangspunten) wordt berekend en aan de tegenpartij wordt gepresenteerd.

– Tot slot zal een onderhandeling met de tegenpartij plaatsvinden over de hoogte van de uitkering aan het slachtoffer met whiplash letsel.

Stapsgewijs ziet het claimen van een whiplash vergoeding er als volgt uit:

1) Heeft u na een ongeval whiplash klachten, neem dan contact met ons op;
2) Wij beoordelen gratis uw mogelijkheden op een letselschadevergoeding;
3) Zien onze advocaten een mogelijkheid op een whiplash schadevergoeding, dan sturen wij de tegenpartij een (aansprakelijkheids-) brief;
4) Als de tegenpartij bevestigt dat u in aanmerking komt voor een schadevergoeding, verzamelen wij uw schadegegevens;
5) De hoogte van de whiplash compensatie, wordt door onze letseladvocaten zo exact mogelijk vastgesteld;
6) In de tussentijd dwingen wij voorschotten op de schade af;
7) Wij gaan vervolgens in onderhandeling met de tegenpartij over de vergoeding.

Let op! Het claimen van schade is een ingewikkeld juridisch proces vol met valkuilen. Het is zeer belangrijk dat slachtoffers bij het claimen van schade juridische hulp inschakelen van een gespecialiseerde whiplash advocaat, meld hier uw schade.

Zie ook vraag 13! Allereerst dient alle medische- en financiële informatie verzameld te worden. Als het slachtoffer door de whiplash klachten arbeidsongeschikt raakt, dan onderzoeken wij welke loopbaan het slachtoffer had kunnen hebben als hij niet arbeidsongeschikt zou zijn geraakt.

Aan de hand van de verzamelde bewijzen, berekenen en presenteren wij de schade aan de tegenpartij. Eventuele discussies over de schade met de tegenpartij moeten worden beslecht; wellicht dat in overleg met de tegenpartij één of meerdere onafhankelijke deskundigen (arbeidsdeskundige of rekenbureau) moet worden ingeschakeld.

Als de uiteindelijke hoogte van de whiplash schadevergoeding is vastgesteld, moeten verschillende documenten worden opgesteld. Daarna kan de uitbetaling van de schadevergoeding plaatsvinden.

Soms lukt het niet om met de tegenpartij overeenstemming te bereiken over de hoogte van de schadevergoeding. In zo’n geval moet de schadeclaim worden voorgelegd aan de rechter. Onze letseladvocaten kunnen u daarbij helpen!

Omdat het claimen van schade vaak een ingewikkeld proces is, waarbij zeer veel bewijs moet worden verzameld en waarbij veel discussie met de tegenpartij kan optreden, kan het volledige schadetraject veel tijd in beslag nemen.

Het is welhaast een illusie te denken dat een schadevergoeding bij blijvende whiplash klachten, binnen een paar maanden wordt uitgekeerd. Omdat het vaak lang duurt voordat de schadevergoeding wordt uitgekeerd, worden in de tussentijd voorschotten op de schade betaald.

Heeft u whiplash klachten door een ongeval? Vertel ons wat er is gebeurd en wij nemen contact met u op. U ontvangt een gratis juridisch advies. Onze dienstverlening voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

  • Altijd gratis juridisch advies;
  • Aansprakelijk stellen tegenpartij;
  • Verzamelen bewijzen van schade;
  • Berekenen hoogte whiplash schadevergoeding;
  • Afdwingen voorschotten.

Smartengeld ofwel immateriële schade is een vergoeding voor het leed, verdriet en de pijn waarmee een slachtoffer wordt geconfronteerd. Indien de tegenpartij de aansprakelijkheid voor het whiplash letsel heeft erkend, dan heeft u recht op smartengeld.

De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals:

  • de ernst van de klachten;
  • de leeftijd van het slachtoffer;
  • zijn de whiplash klachten blijvend of hersteld het slachtoffer na behandeling, etc.

Ja. Voor whiplash slachtoffers bieden wij de mogelijkheid om een schade aanbod van de tegenpartij te laten toetsen. Dit kan bijvoorbeeld een aanbod van de WA-verzekeraar zijn.

Vertel ons wat uw klachten zijn en met welke kosten en gemiste inkomsten u te maken heeft. Onze experts zullen dan een beoordeling maken of de schadevergoeding van de tegenpartij redelijk is.

De kans is groot dat het voorstel van de tegenpartij lager is, dan waar u in de ogen van onze whiplash advocaten recht op heeft.Als u dat wilt, nemen wij in dat geval het overleg met de tegenpartij over om ervoor te zorgen dat u een compensatie krijgt die wel recht doet aan de ernst van uw whiplash letselschade.

Nee, zolang de aansprakelijkheid voor het ongeval door de tegenpartij niet is erkend, wordt geen schade vergoed. Dus ook geen kosten voor medische hulp.

Het is daarom belangrijk dat direct na een ongeval contact met een letselschade advocaat wordt opgenomen om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en een schadeclaim in te dienen, klik hier en geef uw schade door.

Let op. Na erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten voor medische hulp wel voor vergoeding in aanmerking.Ook kunnen, na erkenning van de aansprakelijkheid, voorschotten op de schadevergoeding worden aangevraagd. Daarmee kan het slachtoffer, gedurende het schaderegelingstraject, extra kosten in verband met het whiplash letsel betalen.

Bent u het slachtoffer van een ongeluk en kunt u door de whiplash klachten niet meer werken?

Als u een contract voor onbepaalde tijd heeft, heeft u een ontslagbeschermingstermijn van 2 jaar. In deze periode mag uw werkgever u niet wegens de whiplash klachten ontslaan. Ook moet minimaal 70% van uw salaris worden doorbetaald.

Na 2 jaar, nadat u door de whiplash klachten bent uitgevallen, mag uw werkgever u ontslaan. U wordt dan ook gekeurd door het UWV om de mate van arbeidsongeschiktheid vast te stellen. Bent u meer dan 35% arbeidsongeschikt, dan komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering.

Raakt u door de whiplash klachten arbeidsongeschikt, dan zal er zeker sprake zijn van forse loopbaanschade. Ook met een volledige WIA-uitkering gaat u er minimaal 25% op achteruit ten opzichte van uw salaris vóór ontslag!

Loopbaanschade is meer dan alleen het oude salaris vergelijken met de WIA-uitkering. Er moet ook gekeken worden naar:

  • Overwerk;
  • Bonussen;
  • Auto, laptop, telefoon van de zaak;
  • 13 e / 14 e maand;
  • Mislopen promotie en salarisstijging;
  • Pensioenopbouw etc;

Uw whiplash advocaat brengt uw gemiste loopbaan zorgvuldig in kaart en berekent uw arbeidsongeschiktheid. Eventueel worden meerdere experts (denk aan arbeidsdeskundige en een actuarieel rekenaar) benaderd, om de loopbaanschade te berekenen.

Tip: Bewaar alle documenten met betrekking tot uw loopbaan en uitkering zoals:

  • Arbeidsovereenkomsten;
  • Beoordelingen;
  • Diploma’s;
  • Jaaropgaven;
  • Loonstroken.

Ja, u moet binnen 3 jaar uw claim hebben ingediend, bij de WA-verzekeraar van het verkeersongeluk. Neem geen risico’s met de verjaringstermijn. Want te laat, is te laat en u blijft dan met de schade zitten.

Daarbij is het sowieso niet verstandig om na een ongeval lang te wachten met het indienen van een schadeclaim. Een slachtoffer heeft vaak na een ongeval al direct te maken met allerlei kosten (o.a. medische kosten). Zolang de aansprakelijkheid niet is erkend wordt de schade niet vergoed.

Heeft u whiplash klachten door een ongeval? Vertel ons wat er is gebeurd en wij nemen contact met u op. U ontvangt een gratis juridisch advies. Onze dienstverlening voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

  • Altijd gratis juridisch advies;
  • Aansprakelijk stellen tegenpartij;
  • Verzamelen bewijzen van schade;
  • Berekenen hoogte whiplash schadevergoeding;
  • Afdwingen voorschotten.

Nee, meestal niet. De rechtshulp van rechtsbijstandverzekeraars is vaak niet optimaal.

Wij krijgen van cliënten die van een rechtsbijstandverzekeraar naar ons zijn overgestapt, de volgende problemen te horen:

  • Onervaren juristen;
  • Geen letselschade advocaten (dus procederen niet mogelijk);
  • Gebrek aan kennis van de wet en het recht;
  • Gebrek aan inzet;
  • Gebrek aan communicatie;
  • Gebrek aan initiatief;
  • Gebrek aan strategie;
  • Zeer traag.

Maakt u zich zorgen over de wijze waarop de rechtsbijstandverzekeraar uw letselschade behandeld? Wij kunnen het volgende voor u doen:

Optie 1. Wij verrichten, meestal op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar, een second opinion. Daarmee geven wij onze visie op uw letselschade en de wijze waarop uw zaak wordt behandeld. Wij gaan dan nog niet optreden als uw advocaat. De zaak blijft bij de rechtsbijstandverzekeraar in behandeling;

Optie 2. Wij nemen de zaak direct over en vanaf dat moment treden wij op als uw advocaat. Wij nemen dan de communicatie met de tegenpartij over en zetten de schaderegeling op onze manier verder.

Bent u niet tevreden over de manier waarop uw letselschadeclaim door uw rechtsbijstandverzekeraar wordt behandeld? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op. Wij bieden altijd gratis juridisch advies.

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen letselschade advocaten en schaderegelaars.

Schaderegelaars:

  • Schaderegelaar hoeft geen jurist te zijn;
  • Schaderegelaar hoeft geen beroepsopleiding te volgen;
  • Schaderegelaar hoeft geen letselschade opleiding te volgen;
  • Schaderegelaar heeft geen tuchtrecht;
  • Schaderegelaar kan geen procedures bij de rechtbank voeren.

Iedereen mag zich schaderegelaar noemen, dus ook iemand die nog nooit een wetboek heeft bekeken en enige juridische opleiding heeft gevolgd. Omdat er geen tuchtrecht is, kan een schaderegelaar ook niet worden aangesproken op zijn dienstverlening.

Schaderegelaars kunnen geen procedures voeren bij de rechtbank. Dat betekent dus ook dat;

  • als de tegenpartij de aansprakelijkheid niet erkent;
  • of bepaalde whiplash klachten worden niet erkent of;
  • er wordt een lage schadevergoeding uitgekeerd,

uw schaderegelaar niets kan doen! Dit benadrukt het belang van het inschakelen van een whiplash advocaat, bovendien zijn wij in bezit van het LSA kwaliteitskeurmerk.

Omdat de tegenpartij (meestal een verzekeraar) ook weet dat een schaderegelaar uw zaak niet aan de rechter kan voorleggen, zal de onderhandelingspositie van de schaderegelaar (en dus van u, het whiplash slachtoffer) slecht zijn, waardoor geen optimale resultaten worden bereikt.

Letselschade advocaten:

  • Letselschade advocaten zijn altijd jurist;
  • Letselschade advocaten hebben altijd een beroepsopleiding gevolgd;
  • Letselschade advocaten hebben altijd een letselschade opleiding gevolgd;
  • Letselschade advocaten vallen onder streng tuchtrecht;
  • Letselschade advocaten kunnen welprocedures bij de rechtbank voeren.

Wij voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen binnen de letselschade advocatuur.

Wij zijn lid van de LSA, ASP en WAA. Wij hebben zeer gespecialiseerde letselschade opleidingen gevolgd. Elk jaar moeten wij verplicht meerdere letsel opleidingen volgen.

Wij staan onder toezicht van de Orde van Advocaten. Laat onze dienstverlening te wensen over, dan kan een tuchtklacht worden ingediend.

Wij kunnen voor onze cliënten bij elke rechtbank in Nederland procederen.

  • Als de tegenpartij de aansprakelijk niet erkent;
  • of de tegenpartij wil de whiplash klachten niet erkennen;
  • of er wordt een te lage compensatie aangeboden voor uw schade,

dan leggen wij uw zaak aan de rechter voor!

Vaak is het dreigement van een gerechtelijke procedure al genoeg om te krijgen waar onze cliënten recht op hebben! U begrijpt wat dat betekent voor uw onderhandelingspositie.

Uitgangspunt is dat een traject om een whiplash schadevergoeding van de tegenpartij te kunnen krijgen, een ingewikkeld juridisch proces is.

Houd er rekening mee dat de tegenpartij niet zomaar zal instemmen met alle schadeposten die worden opgevoerd. Ook zal er zo goed als zeker discussie gaan ontstaan over de whiplash klachten en de relatie met het ongeval.

Er kan dus veel discussie komen en zonder deskundige rechtshulp gaat u die discussie gewoon verliezen! Zo simpel is dat (helaas). Daarnaast zal deze discussie de nodige spanning en stress oproepen waar je als slachtoffer al helemaal niet op zit te wachten.

Wil de wederpartij niet meewerken, dan leggen wij uw zaak aan de rechter voor! Laat onze letseladvocaten u rechtsbijstand geven en het overleg met de tegenpartij voeren. Dat scheelt u een hoop zorgen en stress en u weet zeker dat u optimaal wordt begeleid.

– Omdat wij een letselschade advocatenkantoor zijn dat alleen werkt voor slachtoffers! Onze focus ligt 100% bij het claimen van schadevergoeding voor slachtoffers;
– Omdat wij voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen (LSA, WAA, ASP);
– Omdat wij duidelijk en helder overleg hebben met onze cliënten. Dat kan trouwens ook betekenen dat wij soms moeten zeggen dat een letselschadeclaim niet haalbaar is;
– Omdat wij 1 belang hebben en dat is het belang van onze cliënt. Wil de tegenpartij de aansprakelijkheid niet erkennen of geen rechtvaardige schadevergoeding betalen, dan zullen wij uw zaak direct aan de rechter voorleggen;
– Omdat wij samenwerken met meerdere deskundigen om onze cliënten optimaal te kunnen helpen;
– Omdat wij veel tevreden cliënten hebben;
– Mr. V. Dolderman verschijnt ook regelmatig op radio, televisie en in de krant in verband met letselschade claims.

Als de tegenpartij de aansprakelijkheid voor het ongeval heeft erkend, dan moet de tegenpartij ook de redelijk gemaakte kosten van de juridische hulp betalen. Dat betekent dus, dat het inschakelen van een whiplash advocaat u helemaal niets hoeft te kosten.

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, dan zijn wij bereid om in overleg met – en op kosten van uw verzekeraar – onze werkzaamheden te verrichten. Onze rechtsbijstand hoeft u dan niets te kosten.

Voorts komt u wellicht in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand via de Raad voor Rechtsbijstand. Zie voor de voorwaarden www.rvr.org.

Tot slot bestaat onder voorwaarden de mogelijkheid om een no cure no pay overeenkomst aan te gaan.

Als de tegenpartij de aansprakelijkheid voor het ongeval heeft erkend, dan moet de tegenpartij ook de redelijk gemaakte kosten van de juridische hulp betalen. Dat betekent dus, dat het inschakelen van een whiplash advocaat u helemaal niets hoeft te kosten.

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, dan zijn wij bereid om in overleg met – en op kosten van uw verzekeraar – onze werkzaamheden te verrichten. Onze rechtsbijstand hoeft u dan niets te kosten.

Voorts komt u wellicht in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand via de Raad voor Rechtsbijstand. Zie voor de voorwaarden www.rvr.org.

Tot slot bestaat onder voorwaarden de mogelijkheid om een no cure no pay overeenkomst aan te gaan.

  • Neem zo snel als mogelijk contact met ons op;
  • Bewaar uw medische- en financiële gegevens zorgvuldig;
  • Bespreek niets over uw schade met de tegenpartij, voordat u onze whiplash advocaten heeft ingeschakeld;
  • Houd een dagboek bij waarin u alle schadeposten nauwkeurig opschrijft.

1) Vul na een dienstongeval / bedrijfsongeval het proces verbaal van ongeval zo volledig en nauwkeurig in;
2) Oorlogsveteraan en de dienst al verlaten? Heeft u klachten door de uitzending? Meld u zich zo snel als mogelijk bij het veteranenloket en vraag een MIP aan;
3) Bewaar uw medische- en financiële gegevens zorgvuldig;
4) Bespreek niets over uw schade met defensie voordat u letselschade advocaat Mr. V. Dolderman heeft ingeschakeld;
5) Houd een dagboek bij waarin u alle schadeposten nauwkeurig opschrijft;
6) Neem contact met ons op.

Dolderman Letselschade

Baanbrekende rechtspraak PTSS

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.

Gratis zaak evaluatie

Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.

Stap 1

Dien uw claim in

Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.

Stap 2

Wij ondernemen actie

Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.

Stap 3

Wij strijden voor u

Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.

Name(Vereist)
Laatste nieuws

Blogs

Team

Ontmoet onze deskundigen

Mr. Vincent Dolderman

Advocaat specialist letselschade

085-0240041
LinkedIn
WhatsApp

Mr. Tim van der Torn

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Arnold van Zandbergen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Yvonne Slob

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Souraya Hoenen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Laurens Kock

Advocaat Letselschade

085-0240041

Mr. Michael Blommers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Mitchel van Gool

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Heleen Brouwers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Julian Staal

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Tom Eskes

Specialist Letselschade

085-0240041

Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden

Wij vechten om u te geven wat u verdient.

Uitspraken en schikkingen

We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.