Wij claimen schade bij

Schadeclaim indienen

Heeft u letsel en wilt u een schadeclaim indienen? Onze letselschade advocaten kunnen voor u bepalen wie aansprakelijk is voor uw schade.

Heeft u letsel en wilt u een schadeclaim indienen? Onze letselschade advocaten kunnen voor u bepalen wie aansprakelijk is voor uw schade. Als de aansprakelijkheid wordt erkend, dienen wij een schadeclaim voor u in. Wij zorgen ervoor dat u een schadevergoeding krijgt die recht doet aan uw letsel.

Uw schadeclaim indienen

Het indienen van een schadeclaim bij letselschade en het daadwerkelijk ontvangen van een rechtvaardige schadevergoeding; een ingewikkeld proces! Het bestaat uit meerdere fases.

Voordat een slachtoffer een schadevergoeding kan eisen, moet eerst worden bepaald wie aansprakelijk is voor de schade.

Het traject kent 2 stappen:

Stap 1: Veroorzaker aansprakelijk stellen;
Stap 2: Hoogte schadevergoeding vaststellen.

Bekijk ook ons letselschade stappenplan.

Stap 1: veroorzaker aansprakelijk stellen

Elke letselschadeprocedure vangt aan met de vraag of er een schuldige is die de schade heeft veroorzaakt. Wie heeft de schade veroorzaakt? Heeft de schuldige in strijd met de wet gehandeld? De veroorzaker van een ongeval moet juridisch gezien aansprakelijk zijn. Vervolgens dient men de aansprakelijkheid ook daadwerkelijk te erkennen. Vanaf dat moment kan schade berekend en geclaimd worden.

Schade berekenen en schadeclaim indienen is pas mogelijk zodra:

  • duidelijk is wie aansprakelijk is voor uw letselschade;
  • de aansprakelijkheid door die partij is erkend.

Of de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letsel kan ingewikkeld zijn. Voor elk soort ongeval gelden specifieke regels.

Onze letselschade advocaten kunnen door hun ervaring snel een inschatting maken of de tegenpartij aansprakelijk is voor een ongeluk. Vertel ons wat er is gebeurd en wij stellen de aansprakelijkheid vast. Dit is geheel kosteloos.

Weigert de tegenpartij aansprakelijkheid te erkennen, dan leggen wij uw zaak aan de rechter voor!

Stap 2: hoogte schadevergoeding vaststellen

Als de veroorzaker van het ongeval (meestal een verzekeraar) de aansprakelijkheid heeft erkend, dan kan het slachtoffer zijn schade vergoed krijgen. De schaderegeling vangt dan aan en de hoogte van de schadevergoeding moet worden vastgesteld. Daarna kan de schadeclaim worden ingediend. Na afloop van het traject ontvangt u een ‘schadevergoeding letselschade‘.

Om een rechtvaardige letselschadevergoeding na een ongeluk te kunnen krijgen, moeten een groot aantal werkzaamheden worden verricht.

Dit zijn de belangrijkste stappen:

  • De financiële schade (kosten en gemiste inkomsten) moet in kaart worden gebracht;
  • De medische gevolgen moeten inzichtelijk worden gemaakt;
  • Berekenen van de hoogte van de schadeclaim;
  • Schadeclaim indienen bij de tegenpartij.

Lees meer over schadevergoeding bij letselschade. Bekijk ook de antwoorden op de meest gestelde letselschade vragen.

“Na mijn arbeidsongeval heb ik Mr. Dolderman ingeschakeld voor het claimen van mij letsel. Door zijn hulp heeft het uitzendbureau en de werkgever schuld bekend en krijg ik een vergoeding voor mijn schade.” – Lees meer over de ervaring van Yassine

Neem vandaag nog contact op

Boek hier een gratis consult

Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.

Verzamel bewijs

Om bij letselschade met succes een schadeclaim in te kunnen dienen, is het heel erg belangrijk dat een slachtoffer zoveel mogelijk bewijs van de schade verzameld. Bewaar dus alle bonnetjes van gemaakte kosten, houdt een overzicht bij van de reizen en bewaar alle loonstroken. ‘Wie eist, bewijst’, is de regel.

Lees meer over bewijs verzamelen.

Let op de verjaring

Wilt u een schadeclaim indienen, wacht dan niet te lang! Als u te lang wacht, dan kan uw vordering op de aansprakelijke partij komen te vervallen. U heeft dan niets meer te claimen. Dit heet verjaring.

Hoewel de wet verschillende verjaringstermijnen kent, is de algemene termijn 5 jaar. U moet uw claim binnen 5 jaar na het ongeluk indienen. Als sprake is van een auto ongeval dan moet u binnen 3 jaar uw schade verhalen.

Dolderman Letselschade

Baanbrekende rechtspraak PTSS

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.

Gratis zaak evaluatie

Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.

Stap 1

Dien uw claim in

Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.

Stap 2

Wij ondernemen actie

Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.

Stap 3

Wij strijden voor u

Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.

Name(Vereist)
Laatste nieuws

Blogs

Waar kunnen we u bij helpen?

Overzicht schadeposten bij letselschade

Schadeclaim indienen? Indien de tegenpartij voor 100% aansprakelijk is en dit heeft erkend, kunt u al uw schade claimen. Onze letseladvocaten zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van nauwkeurige schadeberekeningen. Ook werken wij samen met gerenommeerde rekenmeesters bij complexe schades. Het is van belang dat uw huidige- en (verwachte) toekomstige schade volledig wordt meegenomen in de claim. Hiermee wordt voorkomen dat u in de toekomst een deel van uw eigen schade moet dragen.

De hoogte van de schadevergoeding bij letselschade is afhankelijk van de situatie van het slachtoffer en bestaat uit gemaakte kosten, gemiste inkomsten en het smartengeld. Omdat het slachtoffer het bewijs draagt van schade, is het heel belangrijk dat een slachtoffer alles bewaard van zijn schade (bonnetjes, reiskosten, loonstroken etc.) Bewaar en documenteer alles.

Veel voorkomende schadeposten na een ongeval zijn:

  • Medische kosten;
  • Reiskosten;
  • Kosten huishoudelijke hulp;
  • Gemiste inkomsten;
  • Smartengeld.

Wilt u een compleet overzicht van de letselschade posten, volg dan de link.

  • Zorgeloos uw letselschade claimen? Laat ons uw schadeclaim indienen. Ons team van letselschade advocaten begeleiden slachtoffers tijdens het hele letselschadetraject. Wij nemen alles uit handen, zodat u zich daar niet om hoeft te bekommeren. Volg de link, vul uw email in, stel uw vraag en wij nemen snel contact met u op.

Huisbezoek mogelijk! Kunt u door uw lichamelijke klachten niet naar ons advocatenkantoor komen, dan komt een van onze letselschade advocaten u thuis bezoeken. Informeer naar de mogelijkheden.

Letselschade advocaat inschakelen bij laag inkomen

Slachtoffers kunnen met onze advocaten verschillende prijsafspraken maken. Wij kunnen werken op pro deo basis, op basis van een uurtarief of vaste prijs en tot slot op basis van no cure no pay werken.

Indien de tegenpartij aansprakelijk is, dan komen de kosten voor rechtsbijstand (advocaatkosten) voor rekening van uw wederpartij. Het inschakelen van een letselschade advocaat hoeft u dus niets te kosten! U kunt rekenen op uitstekende rechtsbijstand. Vertel ons wat er is gebeurd. Indien u wenst, zullen wij uw letselschadeclaim indienen.

Team

Ontmoet onze deskundigen

Mr. Vincent Dolderman

Advocaat specialist letselschade

085-0240041
LinkedIn
WhatsApp

Mr. Tim van der Torn

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Arnold van Zandbergen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Yvonne Slob

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Souraya Hoenen

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Laurens Kock

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Michael Blommers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Mitchel van Gool

Advocaat specialist letselschade

085-0240041

Mr. Heleen Brouwers

Advocaat letselschade

085-0240041

Mr. Julian Staal

Jurist letselschade

085-0240041

Mr. Tom Eskes

Specialist Letselschade

085-0240041

Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden

Wij vechten om u te geven wat u verdient.

Uitspraken en schikkingen

We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.