
U heeft letsel door een ongeluk tijdens het werk. U vraagt zich of hoe het zit met de aansprakelijkheid van de werkgever. U wilt weten of u uw werkgever aansprakelijk kunt stellen.
- Aansprakelijkheid van de werkgever bij een bedrijfsuitje;
- Aansprakelijkheid van de werkgever bij een mishandeling;
- Aansprakelijkheid van de werkgever voor ongeluk stagiair;
- Aansprakelijkheid van de werkgever voor een ongeval tijdens pauze;
- Aansprakelijkheid van de werkgever bij een dienstreis / zakenreis;
- Aansprakelijkheid van de werkgever bij een personeelsuitje / personeelsfeest.
Nadat de aansprakelijkheid is vastgesteld, stellen wij voor u de werkgever aansprakelijk en eisen middels een schadeclaim, schadevergoeding.
Werkgever aansprakelijk stellen; neem contact met ons op!
U heeft letsel door een ongeluk tijdens het werk. U vraagt zich of hoe het zit met de aansprakelijkheid van de werkgever. U wilt weten of u uw werkgever aansprakelijk kunt stellen. Onze ervaren advocaten kunnen vrij snel een inschatting maken of de werkgever verantwoordelijk is voor de schade. Wij staan voor:
- Duidelijke communicatie;
- Optimale rechtsbijstand;
- Rechtvaardige schadevergoeding voor de werknemer.
Aansprakelijkheid werkgever: de zorgplicht
Een werknemer wordt juridisch gezien extra beschermd. Dat betekent dat op de werkgever een zeer strenge plicht rust om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Een ongeluk tijdens het werk moeten zoveel als mogelijk voorkomen worden.
De plicht van de werkgever om voor een veilige werkplek te zorgen wordt ‘de zorgplicht van de werkgever’ genoemd. Deze zorgplicht is zo streng dat de baas meestal ook aansprakelijk is voor de schade van de werknemer. Niet snel wordt aangenomen dat de werkgever de zorgplicht is nagekomen.
Gratis advies. Is uw werkgever aansprakelijk? Onze advocaten geven u gratis juridisch advies en beantwoorden de vraag of uw werkgever verantwoordelijk is te houden voor uw schade.
Neem vandaag nog contact op
Boek hier een gratis consult
Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.
U heeft letsel opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval. U wilt weten of de werkgever hiervoor aansprakelijk is. De aansprakelijkheid van de werkgever wordt beoordeeld op basis van de zorgplicht. Indien deze is geschonden, ligt de aansprakelijkheid bij de werkgever.
Dolderman Letselschade Advocaat stelt uw werkgever aansprakelijk en eist een vergoeding voor uw letselschade.
Vertel ons meer over het arbeidsongeval:
- Wij zoeken direct uit of uw werkgever aansprakelijk is;
- Wij werken ook op pro deo basis;
- Wij werken alleen voor slachtoffers.
Onze letselschade advocaten hebben al een groot aantal slachtoffers geholpen bij het claimen van een rechtvaardige schadevergoeding. Vul uw gegevens, binnen 24 uur juridisch advies.
Dolderman Letselschade
Baanbrekende rechtspraak PTSS
Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.
Gratis zaak evaluatie
Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.
Stap 1
Dien uw claim in
Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.
Stap 2
Wij ondernemen actie
Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.
Stap 3
Wij strijden voor u
Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.
Laatste nieuws
Blogs
Verkeersongeval tussen fietser en motor
Aanrijding tussen auto en bromfiets
Waar kunnen we u bij helpen?
De werkgever is verplicht – binnen het redelijke – ongevallen te voorkomen. Wat precies van de werkgever wordt verwacht hangt af van de omstandigheden. Hoe gevaarlijker het werk, des te meer veiligheidsmaatregelen een werkgever moet nemen.
De werkgever moet zorgen voor voldoende opleiding en instructie, ter beschikking stellen van beschermingsmiddelen zoals een helm, gehoorbescherming, schoenen etc. en de machines en gereedschappen moeten veilig zijn.
Als de werknemer na een ongeval ernstige verwondingen heeft, moet worden opgenomen in het ziekenhuis of hij overlijd, dan moet altijd de arbeidsinspectie worden ingeschakeld!
De arbeidsinspectie onderzoekt het bedrijfsongeval. Als uit het onderzoek volgt dat de werkgever de arbowet heeft overtreden, dan is de aansprakelijkheid van de werkgever voor het ongeval meestal een gegeven!
Letsel als werknemer? Wij onderzoeken of de werkgever aansprakelijk is voor de schade van de werknemer.
De aansprakelijkheid van de werkgever bij letsel na een verkeersongeval ligt ingewikkeld. In beginsel is de werkgever niet aansprakelijk voor schade door een verkeersongeluk. Dit wordt anders als de door de werkgever ter beschikking gestelde auto gebreken vertoonde (gladde banden, kapotte remmen) of als de werknemer teveel uren achter elkaar heeft moeten werken.
De aansprakelijkheid van de werkgever na een ongeval in het verkeer wordt dus niet snel aangenomen. Aan de andere kant moet de werkgever wel zorgen voor een adequate verzekering in het geval de werknemer gewond raakt.
Reed de werknemer in de auto van een collega mee en veroorzaakt de collega door zijn schuld een ongeval, dan zal de letselschade van de meerijdende werknemer moeten worden vergoed!
Overkomt de werknemer onder werktijd een auto-ongeluk omdat hij door de schuld van een andere verkeersdeelnemer wordt aangereden, dan kan de werknemer bij de veroorzaker een schadevergoeding claimen.
Het werken met een heftruck geeft een aanzienlijke kans op letsel. De zorgplicht van de werkgever wordt strenger naarmate het werk gevaarlijker wordt en eigen schuld of eigen risico van de werknemer komt slechts zelden voor. In veel gevallen is de werkgever aansprakelijk voor het letsel.
Als een werknemer blijvend invalide raakt door een bedrijfsongeval, dan kan hij arbeidsongeschikt raken. De kans is dan groot dat de werknemer (gedeeltelijk) zal worden ontslagen en in de WIA terecht komt. Wij geven ook rechtsbijstand bij WIA procedures.
Eigen schuld of eigen risico van de werknemer bij een ongeval op het werk bestaat – juridisch gezien – niet. Werknemers worden extra juridisch beschermd. Dat betekent dat ook in het geval de werknemer zelf eigen schuld heeft aan het bedrijfsongeval, de werkgever toch aansprakelijk kan zijn voor de schade. Er is dus geen eigen risico.
Let op. Tijdens de aansprakelijkheidsfase wordt het handelen van de werknemer wel beoordeeld! Als de werknemer met opzet handelt of bewust roekeloos, dan is de werkgever niet aansprakelijk en kan de werknemer geen schadevergoeding claimen.
Opzet of bewuste roekeloosheid is veel zwaarder dan eigen schuld. In de praktijk wordt opzet of bewuste roekeloosheid zelden door een rechter aangenomen.
In 2008 heb ik een ernstig ongeval op het werk gehad. Ik ben met mijn hand onder een pers gekomen waardoor mijn vinger is geamputeerd. Door het letsel kan ik niet meer werken. Lees meer over de ervaring van M. Dogan >>
Na een arbeidsongeval is de aansprakelijkheid van de werkgever voor het letsel meestal een gegeven. De zorgplicht is immers zeer streng en opzet wordt zelden aangenomen. Er zijn twee manieren waarop de werkgever kan ontkomen aan de aansprakelijkheid:
- De werkgever bewijst dat hij binnen het redelijke alle veiligheidsvoorzieningen heeft getroffen;
- De werkgever bewijst dat de werknemer opzettelijk of bewust roekeloos heeft gehandeld.
Wij ondersteunen u stap-voor-stap!
Bent u tijdens uw werkzaamheden gevallen of uitgegleden? Veel voorkomende arbeidsongevallen zijn valpartijen van steigers, daken of ladders. Ook uitglijden door gladheid of natte vloeren komt regelmatig voor. Het bedrijf waarvoor u werkzaam bent is aansprakelijk indien de werkgever zijn zorgplicht heeft geschonden. Wij kunnen dit uitzoeken.
Huisbezoek van onze letselschade advocaat? Wanneer een slachtoffer van een ongeval op het werk door zijn letsel niet naar ons advocatenkantoor kan komen, dan kunnen we ook naar hem/haar komen. Neem contact op om de voorwaarden te bespreken.
Bent u werkzaam via een uitzendbureau en is u een ongeval op het werk overkomen? In zo’n geval kan de uitzendkracht zowel het uitzendbureau als het bedrijf aansprakelijk stellen (waar het ongeval plaatsvond).
Ontkent uw werkgever aansprakelijk te zijn? Neem dan contact op met Dolderman Letselschade Advocaat en wij beoordelen uw zaak. Samen met het slachtoffer plannen wij een processtrategie en leggen uw zaak voor aan de rechter.
Team
Ontmoet onze deskundigen
Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden
Wij vechten om u te geven wat u verdient.
Uitspraken en schikkingen
We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.








