Letsel door verkeersongevallen zoals een botbreuk, rugklachten of een whiplash hebben grote gevolgen voor u en uw gezin.
Letsel door verkeersongevallen zoals een botbreuk, rugklachten of een whiplash hebben grote gevolgen voor u en uw gezin. U krijgt mogelijk te maken met medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp of gemiste inkomsten door arbeidsongeschiktheid. Dat is al ingrijpend genoeg, zonder dat u ook nog de zorgen voor een rechtszaak moet dragen. Dolderman letselschade advocaten bieden vakkundige juridische hulp bij letselschade. Wij werken aan uw zaak, u aan uw herstel.
Recht op schadevergoeding na verkeersongeval?
Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval en was dat de schuld van een ander? Dan heeft u mogelijk recht op schadevergoeding.
De hoogte van deze vergoeding hangt helemaal af van uw situatie:
- Wat is de ernst van het letsel?
- Hoeveel kosten heeft u gemaakt?
- Hoeveel inkomsten loopt u mis?
Wij kunnen voor u een berekening maken van de letselschade. Niet alleen de kosten die u al heeft gemaakt… we kijken ook naar de toekomst. Want het is goed mogelijk dat u ook dan nog last heeft van de gevolgen. Kunt u aanspraak maken op een letselschadevergoeding? Wij zoeken het graag voor u uit.
Neem vandaag nog contact op
Boek hier een gratis consult
Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.
Verkeersongeval
U bent aangereden, u heeft letsel en u wilt een rechtvaardige schadevergoeding? Dan is het belangrijk dat u de 9 stappen naar een volledige schadevergoeding volgt.
- Bij letsel na een verkeersongeval. Stel u onder doktersbehandeling;
- Neem daarna direct contact met ons op;
- Wij onderzoeken wie aansprakelijk is voor uw letsel;
- Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk;
- Wij vragen uw medisch dossier op;
- Wij verzamelen bewijs met betrekking tot uw schade;
- Wij berekenen de hoogte van uw schade;
- Wij dienen een schadeclaim in bij de tegenpartij;
- Wij begeleiden u naar een rechtvaardige compensatie.
Handig om te weten! Het inschakelen van een letselschade advocaat hoeft u niets te kosten.
Dolderman Letselschade
Baanbrekende rechtspraak PTSS
Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.
Wat wij bieden
Onze Specialismen
Gratis zaak evaluatie
Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.
Stap 1
Dien uw claim in
Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.
Stap 2
Wij ondernemen actie
Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.
Stap 3
Wij strijden voor u
Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.
Laatste nieuws
Blogs
Verkeersongeval tussen fietser en motor
Aanrijding tussen auto en bromfiets
Waar kunnen we u bij helpen?
Bent u als bestuurder van een auto aangereden door een andere automobilist? De verkeersregels in de Wegenverkeerswet bepalen wie schuldig is aan het ongeval.
Veel voorkomende ongevallen met auto’s is de aanrijding van achteren, de zogenaamde kop-staart botsing. Meestal is de automobilist van de auto die u van achter aanrijdt aansprakelijk voor uw letsel. Whiplash klachten ontstaan vaak bij een achterop-aanrijding. Meer weten?
Ga naar: letselschade na auto ongeluk.
Bestuurders van een scooter of bromfiets raken relatief vaak betrokken bij een verkeersongeval. U ook en is de tegenpartij schuldig? Dan kunt u als bromfietser of scooterrijder een (letsel)schadevergoeding claimen.
Ga naar: scooter/brommer aangereden
Als fietser bent u een kwetsbare verkeersdeelnemer en krijgt u extra bescherming bij een aanrijding met een motorvoertuig. Wanneer u als fietser wordt aangereden door een auto en er is geen sprake van overmacht van de automobilist, moet in ieder geval de helft van uw schade worden vergoed. Kinderen krijgen – behoudens overmacht – altijd hun volledige schade vergoed. Meer weten?
Ga naar: aangereden op de fiets.
Heeft u te maken gehad met een motorongeluk. De kans is groot dat u met ernstige letselschade te maken heeft. Als bestuurder van een motor bent u namelijk een kwetsbare verkeersdeelnemer. Wilt u schade claimen die u door het ongeluk hebt opgelopen? Bij Dolderman Letselschade Advocaten helpen wij u bij het onderzoek naar de aansprakelijke partij en zetten wij ons in voor een rechtvaardige compensatie van uw schade. Wij nemen het contact met de verzekeringsmaatschappij uit uw handen, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Meer weten?
Ga naar: letselschade na motorongeval.
Als voetganger bent u een kwetsbare verkeersdeelnemer en wordt u juridisch extra beschermd bij verkeersongelukken waarbij een motorvoertuig is betrokken. Ook in deze situatie geldt dat de helft van de schade van de voetganger in ieder geval vergoed moet worden. Bij kinderen zelfs de volledige schade. Meer weten?
Ga naar: voetganger aangereden.
Team
Ontmoet onze deskundigen
Belangrijke informatie verkeersongeval
Wie is schuldig – wie is aansprakelijk?
De aansprakelijkheid bij een verkeersongeval wordt bepaald aan de hand van de verkeersregels. Bekende verkeersregels zijn bijvoorbeeld:
- ‘rechts heeft voorrang’,
- ‘voldoende afstand bewaren op de voorganger, en
- ‘bij rood licht stoppen’.
U wilt weten wie aansprakelijk is? Hieronder worden verschillende situaties beschreven.
Bij het bepalen van de aansprakelijkheid is het ook belangrijk dat duidelijk is hoe het verkeersongeval is ontstaan. Verzamel daarom zoveel mogelijk bewijzen over de toedracht van het ongeval; maak foto’s, noteer naam en telefoonnummer van getuigen etc.
Beide schuld?
Bij een verkeersongeval komt het vaak voor dat beide verkeersdeelnemers schuld hebben aan een ongeval. Er is dan sprake van eigen schuld. In zo’n geval zal de schade worden verdeeld. Dus ook als er sprake is van eigen schuld, dan kan recht op schadevergoeding bestaan!
Aansprakelijkheid bij auto – auto verkeersongeval
Verkeersongevallen tussen auto’s en met name achterop aanrijdingen of een kettingsbotsing zorgen voor veel letsel. Whiplash-letsel, nekklachten, schouderklachten en hoofdpijn zijn veel voorkomende klachten na een botsing achterop een andere auto.
Is er een voertuig van achteren op uw voertuig gebotst, dan is de kans groot dat de achteropkomende bestuurder aansprakelijk is voor uw schade en u in aanmerking komt voor een financiële compensatie.
Aansprakelijkheid bij auto – motor verkeersongeval
Motors worden beschouwd als motorvoertuigen en worden juridisch gezien niet extra beschermd tegen auto, bussen en vrachtwagens. De aansprakelijkheid wordt bepaald door de vraag wie van de verkeersdeelnemers de verkeersregels heeft geschonden. De verzekeraar stelt de aansprakelijke partij vast, op basis van de gegevens op het schadeformulier.
Aansprakelijkheid bij auto – voetganger verkeersongeval
Een aanrijding tussen een auto en een voetganger kan zeer ernstig letsel tot gevolg hebben. De aansprakelijkheid wordt geregeld in artikel 185 WvW. Een voetganger wordt juridisch extra beschermd tegen motorvoertuigen. Dat heeft tot gevolg dat – met uitzondering van overmacht – de automobilist altijd minimaal 50% van de schade moet vergoeden.
Bij een aanrijding met een kind moet de automobilist – met uitzondering van overmacht – altijd alle schade vergoeden!
Is de aansprakelijkheid voor het verkeersongeval erkend of heeft u behoefte aan juridische hulp? Neem contact met ons op. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen de hoogte van uw schade en dienen een claim in.
Aansprakelijkheid bij auto – fiets verkeersongeval
Ook fietsers worden juridisch gezien extra beschermd tegen motorvoertuigen. Dat betekent dat de fietser – behoudens overmacht – altijd minimaal 50% van zijn schade vergoed krijgt. Ook al is de schuld van de fietser groter, dan nog moet in ieder geval de helft van de schade worden vergoed.
Voor kinderen geldt net als bij voetgangers dat de automobilist – met uitzondering van overmacht – ongeacht de schuld van het kind – de volledige schade moet betalen.
Aansprakelijkheid bij auto – scooter verkeersongeval
Scooters worden juridisch niet extra beschermd bij een ongeval met een auto, bus of vrachtwagen. Dat betekent dat de aansprakelijkheid wordt bepaald door de gewone verkeersregels! De verkeersdeelnemer die de verkeersregel(s) heeft geschonden, is aansprakelijk.
Op basis van de gegevens op het schadeformulier (en evt. getuigen of ander bewijs), wordt bepaald wie er aansprakelijk is.
Aansprakelijkheid bij aanrijding tussen scooter – fiets
Scooters worden gezien als gemotoriseerde voertuigen. Bij een aanrijding tussen een scooter en een fietser is – met uitzondering van overmacht – de scooter altijd minimaal voor 50% aansprakelijkheid. Is de fietser nog een kind, dan is de scooter voor 100% aansprakelijk (behoudens overmacht).
Aansprakelijkheid bij scooter – voetganger ongeval
De voetganger wordt juridisch gezien extra beschermd. De scooter is een motorvoertuig. Bij een aanrijding tussen een scooter en een voetganger, moet de scooter minimaal 50% van de schade betalen (tenzij overmacht). Bij een kind moet de scooter 100% betalen (behoudens overmacht).
Het claimen van letselschade na een verkeersongeval
Het verhalen van schade op de veroorzaker van het verkeersongeval, kent meerdere fasen. Normaal gesproken ziet het letselschadetraject er als volgt uit:
- Fase 1: de tegenpartij aansprakelijk stellen voor het verkeersongeval;
- Fase 2: hoogte schadevergoeding berekenen.
Tegenpartij aansprakelijk stellen
Iedere letselschadeprocedure begint met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij (veelal de verzekeringsmaatschappij). Er moet een brief naar de verzekeringsmaatschappij worden gestuurd waarmee u stelt dat de tegenpartij aansprakelijk is voor het verkeersongeval.
De veroorzaker van het verkeersongeval moet in juridische zin aansprakelijk zijn. Zonder aansprakelijkheid, bestaat geen recht op schadevergoeding!
- Dolderman Letselschade Advocaat is gespecialiseerd in het claimen van schade na ongevallen in het verkeer! Wij hebben al veel slachtoffers succesvol geholpen. Neem contact op voor gratis juridisch advies.
Binnen 3 jaar
Als u de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen na een verkeersongeval, dan moet u dat doen binnen 3 jaar na het ongeluk. Als u langer wacht dan is uw claim verjaard en heeft u geen mogelijkheid meer om een vergoeding te krijgen van uw letselschade.
- Huisbezoek mogelijk! Kunt u door uw lichamelijke klachten niet naar ons advocatenkantoor komen, dan kan één van onze letselschade advocaten u thuis bezoeken. Direct contact voor een afspraak?
Wanneer u als fietser wordt aangereden door een auto, en er is geen sprake van overmacht van de automobilist, dan moet in ieder geval de helft van uw schade worden vergoed. Dus ook wanneer u als fietser zelf een verkeersfout heeft gemaakt, moet minimaal 50% van uw schade worden vergoed.
Kinderen krijgen – behoudens overmacht – altijd hun volledige schade vergoed.
Letselschadevergoeding claimen
Als de tegenpartij de aansprakelijkheid voor het ongeval heeft erkend, dan dient uw letselschade volledig vergoed te worden. Vaak worden slachtoffers van verkeersongevallen geconfronteerd met extra kosten voor bijvoorbeeld medische behandeling, reiskosten, huishoudelijke hulp. Ook kan het zijn dat inkomensschade wordt geleden door het wegvallen van het salaris of overwerkvergoeding, etc.
Stappenplan schade vergoed krijgen bij verkeersongeval
Hieronder vindt u een eenvoudig stappenplan dat u meteen kunt volgen.
- verplaats de voertuigen niet en maak eerst foto’s van het ongeval en de verkeerssituatie;
- bel vervolgens de politie of vul samen met de andere partij het schadeformulier in;
- vul het schadeformulier nauwkeurig in en let erop dat beide partijen het formulier ondertekenen;
- noteer namen, adressen en telefoonnummers van getuigen;
- ga meteen naar uw huisarts of de EHBO van het ziekenhuis;
- neem onmiddellijk contact met ons op voor een passend juridisch advies, zodat u de schade later zonder verdere problemen kunt verhalen.
Als u als slachtoffer door uw beperkingen tijdelijk of blijvend uw werk niet meer kunt uitoefenen, dan zorgen wij ervoor dat snel arbeidsdeskundige begeleiding wordt ingeschakeld. Op deze manier ondersteunen wij onze cliënten om terug te keren naar het eigen werk of ander werk.
Zo werkt een letselschadeprocedure
- aansprakelijk stellen van tegenpartij;
- schade inzichtelijk maken (o.a. onderzoek naar medische gevolgen);
- schadevergoeding claimen bij wederpartij.
Letselschade na verkeersongeval? Wij hebben de 30 meest gestelde vragen van slachtoffers van verkeersongevallen voor u op een rij gezet en beantwoord. Staat uw vraag er niet bij, vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.
U wilt direct een letsel advocaat inschakelen om een schadevergoeding te claimen van de tegenpartij. Dolderman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in het vergoed krijgen van schade na een ongeluk in het verkeer.
Wat is smartengeld?
Een smartengeld compensatie of anders gezegd een immateriële schadevergoeding, is een vergoeding voor het leed, de pijn en het verdriet waarmee slachtoffers van een verkeersongeval te maken krijgen. Het is als het ware een emotionele schadevergoeding.
Hoe hoog is de smartengelduitkering?
De hoogte van de smartengeldvergoeding wordt bepaald door een aantal factoren zoals:
- de ernst van het ongeval (hoe ernstiger het ongeval, des te hoger de vergoeding);
- de leeftijd van het slachtoffer;
- de duur van de revalidatie;
- is het slachtoffer arbeidsongeschikt geraakt etc.
De belangrijkste factor is de ernst van het letsel. Hoe ernstiger het letsel, des te hoger het smartengeld. De vraag of het letsel tijdelijk is of blijvend is ook belangrijk. De smartengeld bedragen zijn in Nederland relatief laag; de hoogste smartengeld uitkering ligt rond de € 200.000,-.
Wilt u smartengeld na een verkeersongeval claimen? Volg de link, vul uw gegevens in en een letselschade advocaat neemt contact met u op.
Waarborgfonds motorverkeer
Als de dader is doorgereden na een aanrijding, kan een slachtoffer mogelijk terecht bij het waarborgfonds. Ook als de dader onverzekerd is of in een gestolen auto reed, kan het slachtoffer bij het waarborgfonds aankloppen.
Er gelden wel voorwaarden om een letselschadevergoeding van het Waarborgfonds te kunnen krijgen:
- Het verkeersongeval is veroorzaakt door een motorvoertuig (o.a. auto, bus, scooter, motor);
- De botsing vond plaats in Nederland;
- De dader is doorgereden na de aanrijding en zijn identiteit is onbekend, of;
- De dader is wel bekend, maar het motorvoertuig is niet verzekerd, of;
- Het motorvoertuig dat de aanrijding veroorzaakte, is gestolen, of;
- De verzekeringsmaatschappij is failliet.
Heeft u een vraag? Vul uw naam in, stel uw vraag en één van onze letselschadeadvocaten neemt contact met u op.
Probeer de naam van de dader te achterhalen
Als de dader is doorgereden na de aanrijding en het slachtoffer wil de schade claimen bij het waarborgfonds, dan verwacht het waarborgfonds wel dat het slachtoffer heeft geprobeerd om de identiteit van de dader te traceren.
Dolderman Letselschade Advocaat adviseert daarom om altijd aangifte te doen bij de politie als de dader is doorgereden na een aanrijding; dit is immers een strafbaar feit!
- Huisbezoek mogelijk. Bent u het slachtoffer van een aanrijding en u kunt door uw lichamelijk letsel niet naar ons advocatenkantoor komen? Het is mogelijk dat een van onze letselschade advocaten u thuis bezoekt.
Is de identiteit van de dader bekend, maar zijn motorvoertuig was onverzekerd of gestolen, dan dient het slachtoffer de dader aansprakelijk te stellen. De aansprakelijkstelling moet schriftelijk zijn.
Arbeidsongeschikt geraakt, wat nu?
Als u een aanrijding heeft gehad waardoor blijvend letsel is ontstaan, dan bestaat de mogelijkheid dat u door uw letsel niet meer kunt werken. Uw werkgever kan u in verband met uw letsel na twee jaar ontslaan. Het UWV zal vervolgens beoordelen of u in aanmerking komt voor een WIA uitkering.
- Wist u dat onze advocaten zich ook hebben gespecialiseerd op het gebied van arbeid en UWV? Wij kunnen u dan ook rechtsbijstand geven bij een ontslagprocedure met uw werkgever, maar ook bij een discussie met het UWV. Dat is full service letselschade hulp!
Arbeidsongeschiktheid zal normaal gesproken altijd loonverlies tot gevolg hebben. Om een compensatie te kunnen krijgen van het loonverlies, moet eerst uitgezocht worden wie aansprakelijk is voor de aanrijding. U moet de tegenpartij aansprakelijk stellen.
Wie is aansprakelijk voor arbeidsongeschiktheid na een aanrijding?
De aansprakelijkheid bij een aanrijding (wie is schuldig) wordt bepaald aan de hand van de verkeersregels. Bekende verkeersregels zijn bijvoorbeeld ‘rechts heeft voorrang’, ‘voldoende afstand bewaren op de voorganger, en ‘bij rood licht stoppen’.
- Huisbezoek mogelijk! Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval en kunt u door uw letsel niet naar ons letselschadebureau komen? Geen probleem, één van onze letselschade advocaten komt gewoon naar u toe!
Om te bepalen wie schuld heeft aan het ongeval is het heel belangrijk om te weten hoe de aanrijding is ontstaan. Probeer daarom zoveel mogelijk bewijs over de toedracht van het ongeval te verzamelen; maak foto’s, noteer naam en telefoonnummer van getuigen etc.
Loonverlies door arbeidsongeschiktheid
Als u door de aanrijding niet meer kunt werken, dan moet uw werkgever twee jaar lang uw loon door betalen (gemiddeld 70%). Na een periode van twee jaar stopt de loondoorbetalingsverplichting van uw werkgever en beoordeelt het UWV of u recht heeft op een WIA uitkering.
Het loonverlies kan bestaan uit:
- Mislopen overwerkvergoeding;
- Mislopen loonsverhogingen;
- Mislopen bonus;
- Mislopen toekomstige carrière;
- Mislopen neveninkomsten door zwart werk;
- Pensioenschade;
- Mislopen lease auto, laptop en telefoon.
Onze letselschade specialisten claimen uw volledige loonverlies! Wilt u direct een afspraak maken ? Volg de link, vul uw naam in en wij nemen contact met u op. U kunt natuurlijk ook bellen.
Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden
Wij vechten om u te geven wat u verdient.
Uitspraken en schikkingen
We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.